Модерният мъж е дървар?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Дами и господа, сбогувайте се с метросексуалните мъже. "Лъмбърът" е модерният мъж сега.


Тези дни из уеб пространството все по-често се говори за новия тип мъж – лъмбърсексуалния. Забравете гладко епилираните, с маникюр и педикюр момчета – това вече не е актуално. Сега харесвани са небръснатите мъже, облечени небрежно в карирани ризи с потници отдолу, чиито маниер намеква "Не ми пука как изглеждам!".


Нека обясним. Lumber всъщност означава буквално дървен материал. Lumbersexual e онзи типаж, който общо взето сме гледали само по филми – той е едър, небръснат непукист, обикновено ходи облечен с дънки, потник и карирана риза отгоре, спортно джинсово яке и туристически обувки, защото професията му е свързана с горите – ако не е дървар, може да е рейнджър(б.а. - не познавам такъв тип). Общо взето, той е първичен и не признава правилата на свръхмодерното общество.


Пълна противоположност на досегашния любимец – метросексуалния мъж, който по-скоро бихме определили като твърде префинена душа. Преди няколко години младежите(хм, и голяма част от понатрупалите опит момчета) се подхлъзнаха по всеобщата мания ала Дейвид Бекъм. В резултат по улиците започнахме да се разминаваме с мъже, по-гладко епилирани и с по-изряден маникюр и прическа от някои дами.


Сега "лъмбърът"(това е хрумване на автора) набира популярност и имайки предвид колко е лесно да следваме някакви наложени "на запад" етикети, предполагам скоро ще видим нашите момчета да развяват карирани ризи, а лятото да изгарят на потник. Неприятно. Не че не ми допада далеч по-мъжкарското излъчване на лъмбъра в сравнение с метросексуалния мъж, просто виждам и тази мания като поредния етикет, който мъжете сами ще си лепнат. А защо е нужно? Не е ли това просто поредната глупава интернет идентичност, по която, за съжаление, много млади мъже ще се подлъжат? Да, Джо Манганиело е секси, но трябва ли всички да са излети по един калъп?
Истината е, че в Америка, откъдето произлиза трендът, този тип мъже ще намерите в почти всички малки градове, но и именно този тип мъже в повечето случаи се смятат за грубияни, необразовани хомофоби и расисти. Това ли е модерният мъж?


Едно е да виждаме тези здрави момчета на екран, друго е да започнем да купуваме дебели карирани ризи на половинките си – по-скоро не, благодаря. Господа, моля, гледайте си живота(и кефа) и не обръщайте внимание на разните етикети!


 


 

Коментари към "Модерният мъж е дървар?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg