Музите на Кийт Харинг

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини

Произведенията на Кийт Харинг са неповторими, това е сигурно. Основателно наричан бащата на графити изкуството, разпространено по цял свят, ще го разпознаете по специфичния стил и твърде характерните изчистени , изображения, станали модел за дизайн в дамската мода, часовниците  Swatch, водка Absolute, възпроизведени върху тениски, шапки, обувки, играчки плакатии др.

 

Неговите герои - стилизирани и двуизмерни са (деца, кучета, чудовища, ангели, анимационни герои и пирамиди). Те стават универсален визуален език на 20-ти век. Ярките цветове са заимствани от графичната реклама и образите са носители на съобщения срещу капитализма, расизма, несправедливостта, надпреварата в ядреното въоръжение, наркотиците и СПИН - тези послания, вдъхновили хиляди са негови и на никой друг, няма никакво съмнение. Нещо по-малко ясно и по-малко известно, обаче, е самоличността на музите, от които е вдъхновен Кийт Харинг, за да стигне там, където е днес,  до този синтез и уникален стил.

 

Не става дума за музи от плът и кръв,както е в хилядолетната художествена традиция – поставени да позират за стенописи или платна. В момента, множество фенове на американския художник (и дори тези, които, незнайно защо, не са такива) трудно успяват да удържат любопитството си ...

 

За да го задоволите, можете просто да отидете да видите изложбата "Кийт Харинг. За изкуството "в Палацо Реале (Palazzo Reale) в Милано, която е събрала 110 творби на Кийт Харинг (някои с монументални размери, други от тях непубликувани до сега или никога не показвани извън Америка) , интерпретации на художници от напълно различни епохи. Вие ще откриете, че неговите музи са наричани "отливки от Траяновата колона", "Маски на тихоокеанските култури ", " творения от преди ерата на Колумб ", "картини на Джаксън Полък, Жан Дюбуфе, Паул Клее". Всички очевидно интерпретирани в един уникален, неповторим стил. Социалната му дейност и фондацията „Кийт Харинг”, финансираща информираността за ужасната болест СПИН, са подкрепяни безрезервно от звезди като Мадона, Йоко Оно, Анди Уорхол, Тимъти Лиъри,Бил Джоунс.

 

Инфо: "Кийт Харинг. За изкуството ", курирана от Джани Меркурио, Кралския дворец (Palazzo Reale), Милано - От 21 февруари до 18 юни 2017.


 

Коментари към "Музите на Кийт Харинг":
Най-четени
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част I 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

13:14 | 12-06-19| ходене...
 
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част II 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

12:32 | 12-10-19| Виж цялата статия
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg