Мъжете си искат жена-домакиня. И това е!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Дами, имаме кофти новина. Ако днес сте решили да свършите повечко домакинска работа, помислете добре преди да накарате половинката си да мие чиниите и да чисти с прахосмукачката. Оказва се, че колкото повече домашни задължения върши мъжът, толкова по-голяма е вероятността от развод.

Според ново норвежко изследване процентът на разводите при двойките, които разпределят равномерно домакинските си задължения, е с около 50% по-висок от тези, при които основната работа трябва да се върши от жената.

Е, да, ама не е честно! В днешно време жената има почти толкова задължения извън вкъщи, както и мъжа, че дори и повече. Даже учените не могат да дадат ясно обяснение на този феномен, освен че това е признак на остаряло мислене. И нас ако питате, това си е така. В крайна сметка идеята на връзките е споделянето и взаимността, а не борбата за надмощие.

Изследването показало, че дори в Норвегия, където има равноправие между съпруг и съпруга, нещата с домакинските задължения стоят по същия начин. Там двамата родители носят еднаква отговорност за образованието на децата. Домакинската работа обаче в 70% от случаите продължава да е отговорност предимно на жената.

А може би, ако миете чиниите по бельо, той с удоволствие ще ви помогне?! 


 

Коментари към "Мъжете си искат жена-домакиня. И това е! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg