Най-важното нещо, от което се нуждае едно дете

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Майчинство

Дрехи, играчки, обувки, телефони, първокласни училища, памперси... Децата ни всъщност се нуждаят само и единствено от едно нещо. Любов!

 

Ако можеш да дадеш на най-крехкото същество в живота си обич, значи можеш да му дадеш всичко. Ако не можеш да му дадеш обич, всичко друго губи значение.

 

Ние сме хора, хора! А хората имат нужда от Любовта, за да живеят. И най-голямата мисия в живота ни е да превърнем нашите образи и подобия в стойностни личности.

 

Но нека не се отклоняваме във философски размисли и страсти. Всъщност, сега ще бъдем по-конкретни върху този уж духовен проблем. Защото понякога трябва да погледнеш действителността в очите, за да направиш крачка към промяната на вътрешния си свят. Само така може да промениш и реалността...

 

Знаете ли, че децата, които не получават любов, имат по-малък мозък от тези, които се радват на ласките и вниманието на родителите си?

 

Звучи страшно, нали? Но това е самата истина. Липсата на обич се отразява върху малчуганите както на психологическо ниво, така и на физическо.

 

Оказва се, че някои зони в мозъка на децата, лишени от любов, са със значително по-малък обем. Такива обикновено са областта, отговорна за интелекта, тази за социалната адаптация или състраданието... С други думи – това са нещата, които ни превръщат в пълноценни личности. А ако човек ги няма, какво значение има останалото, което има?

 

Затова, ако някога – дори и за миг, се замислите, че не давате достатъчно на детето си, просто му покажете, че го обичате. Любовта я има във всеки от нас и най-хубавото е, че колкото повече я раздаваме, толкова повече я получаваме.

 

Вижте още: 

Любовта създава чудеса

Какъв е в любовта?


 

Коментари към "Най-важното нещо, от което се нуждае едно дете":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg