Най-добрите бързи решения на грешките в грима

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети


Гримът върши чудеса, за да прикрием някой и друг недостатък, но само когато самият грим не се превръща в такъв! Хайде, правили сме го, така сме "омазвали" уж разкрасителното си намацване, че по-скоро се получава обратен ефект.


За щастие най-често срещаните грешки в грима си имат и своите бързи(и не чак толкова) решения.


Мигли като паежки крачета


Проблемът с напластяванията е вечен. Колкото и добре да се развива козметичната индустрия, залепените една за друга мигли и топчетата по тях просто винаги ще си се получават. Номерът е в това да раздели миглите, ако са слепнали. Ако в момента нямате гребенче, то вземете пинсета или ножичка за вежди и многоооо внимателно разделете слепените мигли. Дори не си помисляйте да нанасяте втори слой спирала, това ще влоши положението.


Ружът ви изглежда супер на светлината в банята, но на дневна светлина изглеждате по-скоро смешно


Да, това се получава често и с фон дьо тена. Вместо да се опитвате да изтриете ружа, защото това ще развали и идеалния слой фон дьо тен, просто нанесете върху него от пудрата си, ако е прозрачна, още по-добре. Това ще "размъти" цвета на ружа и ще придаде по-нормален вид на лицето.

Ръката ви трепва изведнъж и яркото ви червило се озовава навсякъде, но не и по устните


Случва се. Няма нужда обаче да триете всичко от устните. Неприятният момент е, че се налага да изтриете 15-минутна работа с коректор и фон дьо тен заедно с червилото. И резултатът е още по-голямо замацване. Ок, използвайте гумичка(силиконов накрайник) или клечка за уши, за да махнете внимателно червилото само в линията, която сте направили, без да търкате и триете. След това минете мястото с коректор отново, за да прикриете изтритото място.


Прекалили сте с пудрата за вежди


Оуч! Наистина изглежда просто ужасно, ако случайно сте прекалили с рисуването на веждите. Не че е невъзможно да поправите грешката супер бързо, разбира се. Вземете четката за вежди и ги "разрешете" нагоре и надолу, така цветът ще се слее по-добре. Ако излезете извън очертанията, поправете това с клечка за уши.


Размазали сте течната очна линия


Защото сте я нанасяли, докато се возите в колата, например. Ако все още не сте се убедили, че клечките за уши наистина влизат в ролята на гумички за триене, и в този случай ще ви посъветваме да използвате такива. Клечката, натопена в мъничко тоалетно мляко или какъвто и да е почистващ продукт за очен грим, ще ви помогне да изтриете само ненужното, без да махате цялата линия.
 


 

Коментари към "Най-добрите бързи решения на грешките в грима":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg