Най-добрите ретро бански костюми през годините

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Преди да да се насладим на басейна или брега това лято, ние обръщаме поглед назад към начина, по който банският костюм е еволюирал през годините. От вълнени шорти до корсети, това може да е  причината да оцените вашите верни бикини.

1

1910: Много материал

 

Преди 100 години банските костюмите практически не са били разпознати от модерното око. Шалвари, поли, ръкави и чорапи са външния вид на жените. Въпреки че изглежда твърде много материал за плажа, знайте: Тези дрехи всъщност са доста по прилепнали по тялото от тези, носени в предишни години.

1920:

  Силуети, мислени за тялото

 

Започваме да виждаме модерния силует, съставен от една част, с по-опростена визия и нотка на капризност (като детайл с райета).Нещо, което все още задържа по-старите тенденции на бански костюми, са обувките, предназначени да предпазят ползвателя от миди и скали.

3

1921: Скандален външен вид

 

Подгъвът се увеличава, вдига се по нависоко, което освобождава къпещите се ... и нещо, в което полицията очевидно е трябвяло да бъде намесена. Добре дошли в епохата на законите за бански костюми, където човек и банският му трябва да бъдат измерени, преди да може законно да се наслади на деня. Уау!

4

1925: Бански костюми за филмови звезди

 

Прегръщащия фигурата, подобен на гимнастически костюм дава на жените свобода на движение, благодарение на новите дизайни, популяризирани от новата компания Jantzen. Горната част е проектирана  като потник, като долната завършва в средата на бедрото. Тук кинозвездата Фани Брайс лудува на брега в подобен стил.

5

30-те години на миналия век: Новия външен вид

 

Здравейте, крака! Банските в долната част ( на краката) се изрязват още по-високо през 30-те години на миналия век, докато стилистическите тенденции (като яките и деколтетата) разширяват избора на бански костюми. Мъжките костюми също са изрязани  високо на краката, с горна част, наподобяваща потник за борба или спринт.

6

1930: Слънчеви аксесоари

 

Разбира се, възходът на съвременните бански костюми съвпада с възхода на модерните аксесоари. Тук, слънчеви очила и сладките сандали допълват ансамбъла за стил - Флорида диктува модата.

7

1936: Материали от висок клас

 

В тази епоха на бански костюми са се срещали често нови синтетични тъкани и вълна. Въпреки това, много бански костюми, висша мода (като този, носен от филмовата звезда Ида Лупино) са използвали копринени нотки. Може би те са само за представяне?

8

1938: Спортни бански костюми

 

За разлика от копринените бански костюми на Ида, някои жени искат модели, които са функционални, но и доста красиви. Такъв бил случаят с културистката Релна Брюър, която показва бикини, докато разкъсва телефонния указател наполовина.

09

1940 г.: Високи талии и връзки

 

Въпреки, че оскъдните бикини, както знаем, ще бъдат въведени едва през 1946 година,  тенденцията започва доста по-рано. Този бански в две части с връзки е само един от многото предвестници.

1940: Бански, които подчертават дългите крака

 

Не всички костюми са били от две части. Тези два костюма са семпли, но не и обикновени.


 

Коментари към "Най-добрите ретро бански костюми през годините":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg