Най-добрият начин за възпитание

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Майчинство

Кои методи на възпитание са най-резултатни според специалистите от Центъра за деца в Ню Ингланд, САЩ.

Те считат, че най-добрият начин да намалите проявите на непослушание е да поощрявате постоянно доброто поведение.

Така възниква и въпросът доколко наказанието във формата на неприятни последици може да прекрати непослушанието, а и как се отразява на отношенията с родителите, на самото дете.

Например, дете с лошо държание може да реагира емоционално, когато е наказано, да се породи агресия у него, или да избягва човека, който го е наказал, както и да не кaзва истината от страх например, че ще бъде наказано.

Най-добре е да се преценява самото дете, да има индивидуален подход, но нека да видим какво казват специалистите и как можем да подобрим методите на възпитание.

Според хората, занимаващи се с въпросите на възпитанието на малчуганите, е добре вместо да не наказвате лошото поведение, а да акцентирате върху добрите прояви на детето си.

Можете да му покажете, да му кажете, че оценявате добрите прояви, като сте постоянни в този метод.

Все пак, наред с това не допускайте лошото поведение на детето ви да е начин то да избегне задълженията вкъщи, в училище…, в социалния живот, на който се учи и има.

Американските психолози считат, че ако искате да имате изпълнено с уважение и самодисциплинирано дете, не бива да използвате наказание.

Това се постига, като при малките деца ползвате отвличане на вниманието и поставяне на ограничения, за да се справите с проявите на лошо поведение. А при по-големите ще поставите очаквания и ще обявите наградата или последствията.

Всъщност, ако вникнем по-дълбоко в онова, което казват специалистите, въпросът не е дали да наказвате детето, а как го учите да върши правилните неща.

Да бъдеш добър родител означава да избираш ненасилствени, подходящи за възрастта, начини на възпитание, смятат специалистите.

След тези съвети, може би е добре да преценим какво е детето ни, как влияем добре на развитието му, имаме ли добри резултати в начина, по който му помагаме да навлезе в живота.

И всъщност какви са наказанията, които ползваме. Не е добре, вероятно всеки знае, причиняване на страдание у малките, което все повече се заклеймява като недобра индивидуалната, а и семейна култура и среда.

Вижте още:

Децата с аура 2 

Повече самочувствие у децата


 

Коментари към "Най-добрият начин за възпитание ":
Най-четени
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част II 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

12:32 | 12-10-19| Виж цялата статия
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg