Най-жестоките мъже в историята на човечеството (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Ако си представяте злото като някаква енергия или черен дим, ще ви кажем, че си има и лице. Човешко лице, при това не едно. Списъкът е толкова дълъг, че и класация ТОП 100 няма да стигне. Но тук са подбрани 10-те най-опасни и жестоки мъже, от чиито действия хиляди хора са загубили живота си.

 

ВНИМАНИЕ! Следващите редове не са за хора със слаби нерви!


10. Нерон

Петият император на Рим остана в историята основно със своите жестокости и извращения. Той е изгарял цели градове и е убил хиляди хора. Включително леля си, доведената си сестра, бившата и настоящата си жена, доведения си брат и майка си. Систематично е убивал членове на семейството си, някои от тях изгарял в горещи вани. Християните го обвиняват, че лично е запалил големият пожар в Рим, в който загиват хиляди души и заради който още повече остават да живеят в мизерия. Освен това е изнасилвал жени, кастрирал мъже, редовно е убивал християните, давал ги е за храна на лъвовете. Извращенията му стигат до такива степени, че те го наричат Антихриста.

 

 

 

9. Чингис Хан

Хан на Монголската империя в периода 1206 – 1227 г. Той и неговата армия се славят с особена жестокост – избивали цели градове, обезглавявали бедните, измъчвали богатите, докато не кажат къде са съкровищата им. Изнасилвали жени пред техните семейства. Използвали своите роби като живи щитове в битки. Откроявали се с ужасен начин за убийство – изсипвали горещи разтопени метали в очите и ушите. Чнгис Хан и неговата армия убива 20-60 000 000 души. Или 10%-30% от населението на света. Убива три четвърти от населението на Иранското плато, което е 10-15 000 000. Убива и 13-годишния си брат, защото бил откраднал риба от него.

 

8. Леополд II

Той е бил крал на Белгия в периода 1865 – 1909 г. Управлява през 1885 – 1908 г. Свободната държава Конго, която се е водела негова собственост. Той е смятан за един от най-големите лъжци на всички времена, защото успява да убеди целия свят, че помага на Конго. В същото време, той третира жителите като абсолютни роби. Те са измъчвани, бити и убивани, ако не изпълнят дневната си норма. Режел е крака, ръце, уши за назидание. Пропъждал е хора в джунглата, принуждавайки ги да се хранят с туземци. Особено е обичал да убива деца. По време на целия този терор над 500 000 души загиват от различни болести. Няколко милиона от глад и над 10 000 по заповед на Леополд.

 


7. Томас де Торквемада

Великият инквизитор на Испания 1483 – 1498 г. Испанската инквизиция е църковен съд, който има за цел да унищожи еретиците и всички лица, които заплашват статута на Римокатолическата църква в Испания. Торквемеда успява да настрои приятели срещу приятели, роднини срещу роднини. Без доказателства е измъчвал и убивал хора. Горял ги е живи, измъквал е ръцете и краката им, държал ги е гладни, а после е поръчвал да ги смажат с тежести. Изобщо извращенията са били огромни. Смята се, че убива около 10 000 евреи и още толкова подлага на нечовешки наказания. Общата сметка е над 30 000 убити и между 200 и 300 000 прокудени мюсюлмани и друговерци, чиито корени са били в Испания.

 

6. Мао Дзедун

Диктатор в Китай през 1943 – 1976 г. Неговият план беше да направи Китай супер сила, толкова могъща, че да превъзхожда САЩ и Русия. В процеса, обаче, той създава най-големият глад и геноцид в историята. Китай преживява поредица от икономически бедствия и политически тероризъм. Милиони китайци умират. Някои от екзекуция, някои от глад, а някои решават сами да сложат край на живота си в името на човешкото достойнство. Десетки милиони са били изпратени в трудови лагери. 5 милиона са екзекутирани, а 30-45 милиони умират от глад. Всяка една критика, дори и на закрито, се наказва с публично унижение, измъчване или смърт. Крайната цифра е над 70 милиона убити от Мао.

 

Втората част на статията можете да видте тук! 


 

Коментари към "Най-жестоките мъже в историята на човечеството (част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg