Най-жестоките мъже в историята на човечеството (част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Продължаваме с тези, които са показали на милиони хора човешкото лице на злото. Милиони хора, които са платили за тази среща с цената на живота си.

 

5. Иди Амин

Диктатор на Уганда 1971 – 1979 г. Очарова света с искрените си обещания да донесе демокрация и уважение на народа си, но вместо това той превръща Уганда в бедна земя, пълна с отряди на смъртта. Амин е може би най-безпощадният диктатор на всички времена. Неговите садистични изпълнения са повече от брутални. Политици, учители, лекари, журналисти, обикновени граждани, деца – редовно екзекутира по телевизията. Пребива мъже с чукове и после пази снимките за забавление. Снима и погребаните живи хора, отново за собствен кеф. Стотици хиляди тела са изхвърлени по бреговете на езерото Виктория. Защото хората не са смогвали да ги погребват. Амин яде човешка плът и пие човешка кръв. При това гордо заявява, че е канибал. Реже всички крайници на съпругата си, защото го е ядосала. По време на неговия режим са измъчвани и убити между 300 и 500 000 души.

 

4. Пол Пот

Той е министър-председател на Камбоджа 1976 – 1979 година. Неговият план е да унищожи Камбоджа и да създаде нова епоха на развитие. Страната се превръща в поле на смъртта. Той е единственият човек, който официално се стреми към геноцид и е убил най-много хора от всички в съотношение с периода на управление. Милиони камбоджанци са измъчвани и убити. Той ги третира като роби, а когато те възроптаят следва смърт по жесток начин. Възрастни, деца и бременни жени са били принудени да стоят до шията във водата по цял ден, за да работят в каналите. Ако се разболеят и не могат да работят, ги убиват или спират да им дават храна. От хората се очаква да работят до смърт. Тези, които не са убити, умират от недохранване и липса на лекарска помощ. Ако гражданин на Камбоджа е сключил брак с гражданин на Виетнам, то и двамата биват убити. Хората, които приличат на виетнамци – също. За Пол Пот стойността на човешкия живот е равна на нула. Той избива около 33% от населението на страната или около 3 000 000 души.

 

3. Адолф Хитлер

Канцлер на Германия от 1933 до смъртта си през 1945 година. Преди да поеме властта, той е искал да стане художник, но така и не успява. Основната му теза е била, че всички проблеми на Германия са заради евреите. За него те не са човешки същества и насочва действията си към премахване на всеки един евреин от Европа. Елиминира и всеки, който е "странен" и който сметне за свой враг. С ранените хора извършва нечовешки експерименти, в резултат от които загиват над 300 000 души. Евреите са изпратени в концентрационни лагери, където или работят до смърт, или са ликвидирани. Не е жалил нито жените, нито децата. Хитлер лично е отговорен за смъртта на 15 милиона души. 5 000 свидетели на Йехова. 15 000 хомосексуалисти, 100 000 масони, 100 000 психично-болни, 500 000 цигани, 750 000 славяни, над 6 милиона евреи, над 3 милиона поляци (не евреи), над 3 милиона руснаци. А неговите действия са причина за смъртта на над 50 милиона души.

 

 

2. Йосиф Сталин

Сталин е диктатор на Съветския съюз в периода 1922 – 1953 година. На младини е бил банков обирджия и убиец. Когато идва на власт, той се превръща в отмъстителен и брутален параноик. Всеки, който не е гласувал за него, който го е шпионирал или който просто не му се е харесвал, е умирал. Планът е да направи Съюза супер сила и то с цената на безмилостен човешки труд. Хората са превърнати в роби и работят до смърт. Огромните промишлени схеми се превръщат в огромен ад за народа. Сталин харесва тези, които безусловно се подчиняват на заповедите му. Но, ако някой е известен, интелигентен и независим, бива измъчван и убит. Диктаторът подписва документи за убийствата на над 10 000 души. Жестокостта му е била непредвидима. Така, например, един ден съвсем спонтанно, той целунал малко момиченце. Тя става много известна с това и всеки си мисли, че Сталин ще се грижи за нея. Но малко по-късно, той убива родителите й. Убива приятелите си, близките си. Мотото му е било „Един смъртен случай е трагедия, но милиони смъртни случаи са просто статистика.“ Заради него, смъртта си намират между 20 и 60 милиона души.

 

1. Влад Дракула

Той е княз на Влахия общо 3 пъти. Вдъхновява легендата за Дракула заради жестоките си методи за убийства, както и заради факта, че им се наслаждава. Най-често е убивал хората, като ги е забучвал на кол. Другото, което му е носело удоволствие, е да завързва краката на жертвата за два коня и по този начин да я разкъсва. Но като цяло пронизването и забучването са били любимите му методи да предизвиква мъчение и смърт. Особена жестокост е проявявал към бебетата и малките деца – пронизвал ги е към гърдите на майките им. Не е обичал моментната смърт, искал е жертвата да се мъчи, иначе не му е интересно. Ненавиждал е болните, бедните и слабите хора. Съответно ги е и унищожавал. Убил е и съпругата си. Има слухове, че е пиел човешка кръв. Намерилите смъртта си заради неговите жестокости са над 20% от населението на Влахия. Или над 100 000 души. Но той оглавява класацията, заради чудовищните и невиждани методи и мъчения, на които е подлагал хората.


Първата част на статията можете да видите тук! 


 

Коментари към "Най-жестоките мъже в историята на човечеството (част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg