Най-известните пещери в света

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Земята е пълна с много природни чудеса, които смайват и омайват. Големите чудеса, построени от хората нямат никакъв шанс пред чудесата, създадени от Майката Природа в продължение на милиони години.

Пещерите са едно такова природно чудо , които се формират от някой геоложки дейности. Някои от тези пещери са обитавани от форми на живот, които не съществуват никъде другаде по света, докато други приютяват живот дори в негостоприемни среди.  Всички от тях съдържат невероятна гладка формация, формирани от депозити и ерозия. И така, ако се запалите да изследвате някои от най-известните пещери в света, можете да започнете да ги избирате от тук:

 

Silver Cave, Гуилин, Китай

 

Тази пещера е получила името си заради искрящите сребристи сталагтити, които се намират в нея. Тази пещерна система се намира близо до град Гуилин в малката провинция в Китай, Гуанси. Сребърната пещера е едно от най-живописните места, състои се от три слоя пещери, които се простират под  12 хълма.

 

Аvshalom Cave, Юдейските хълмове, Израел

 

Пещерата Avshalom е с  5000 кв.м. площ , намира се в западните части на Юдейските хълмове, Израел. Тя е известна със своята гъста концентрация на сталактити, някои от които са на възраст  300 000 години. Пещерата е била намерена случайно, по време на добиви с експлозиви през 1968г. и е държана в тайна няколко години от страх, че ще бъдат експлоатирани природните и ресурси. Сега е част от природен резерват Avshalom.

 

Пещерата Св. Михайл, Природен резерват Тhe Upper,  Гибралтар

 

Пещерата на Свети Михайл всъщност е мрежа от пещери намираща се на 300 м. Надморско равнище в Гибралтар. Те  са създадени от просмукването на дъждовната вода в естествени разделителни линии и разтваряне на варовика чрез формиране на въглена киселина.  Това е най-известната пещера намираща се вътре в Гибралтарската скала и има повече от  1 млн. посещения годишно.

 

Kungur Ice Cave, Перм Краи, Русия

 

Пещерата Kungur Ice се намира в близост до град Кунгур в Перм Краи Русия на десния бряг на река Силва. Тази пещера е много популярна сред посетителите и има екскурзионни турове с различна дължина и трудност. Всяка година над 100 000 души посещават Kungur Ice. Пещерата е известна със своите ледени образования и обекти от древните цивилизации.

 

Sai Cave, Прачуап Кири Кан, Тайланд

 

Тази пещера се намира в Националния парк Khao Roi Yot в Прачуап Кири Кан, площ от Тайланд. Това е пещера, която е запълнена с невероятна структура на сталактити и сталагмити.

 

Пещерите Карлсбад, Ню Мексико

 

Пещерите Карлсбад са част от Националния парк на САЩ в планините на  Гуадалупе в югоизточната част на Ню Мексико и е известен с шоу пещерата Карлсбад. Тази пещера е една от най-големите и единствената, която е наричана голямата стая. 4000 фута дълга, 625 фута широка и 255 фита висока. Тя е третата по големина камера в Северна Америка и седма по големина в света.

 

Reed Flute Cave,  Гуанси, Китай

 

Пещерата Reed Flute е получила името си заради тръстиките, които растат извън нея и могат да бъдат направени на флейти. Тя се намира в провинцията Гуанси в Китай и е на 180 млн. години. Тя съдържа различни сталактити и сталагмити, образувани от варовик и осветени от различни светлини.

 

Jameos del Agua,  Лансароте на Канарските острови, Испания

 

Jameos del Agua е пещера, образувана във вътрешността на Lava Tube. Когато високия вулкан Monte La Corona исбухва, той образува 6 км. дълга лава тръба. На места покрива се е сринал поради налягане и е част от една отворена система. В други части морската вода се просмуква през скалите тъй като пещерите са под морското равнище. В тази пещера има голямо разнообразие на слепи раци албиноси, които не се срещат никъде другаде. Една от пещерите се използва като зала, където се провеждат концерти и филмови прожекции.

 

Thien Dound Cave, Nha-Ke  Национален парк Фонг Банг, Виетнам

 

Thien Doung Cave е част от Nha-Ke Национален парк Фонг Банг във Виетнам, близо до град Донг Хой. Класифициран като обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Пещерата е открита през 2005г. от местен човек, дълга 31 км. Сталактитите и сталагмитите са толкова впечатляващи, че пещерата е кръстена Тhien Doung, което означава Рай.

 

Postojna Caves, Постойна, Словения

 

Пещерата Постойна е система от пещери, които са дълги 20 км. През Втората световна война германските сили използват входа на пещерата за съхранение на бъчви от самолетно гориво. През 1944г. те са били подпалени от словенските партизани и огънят гори в продължение на 7 дни. 

 

Виж още:

Нереално красиви кътчета по света (снимки)

Няколко изоставени места, които ще ви оставят без дъх!


 

Коментари към "Най-известните пещери в света":
Най-четени
10 храни за по-здрава и млада кожа 10 храни за по-здрава...

Силата на красотата отвътре

10:35 | 09-02-19| Виж цялата статия
 
Как да прочистите ума си Как да прочистите...

Мозъкът ви може да се...

14:03 | 09-10-19| Виж цялата статия
 
 Детоксикирайте кожата си у дома с тези 6 лесни стъпки Детоксикирайте...

Не само тялото, но и кожата се...

17:05 | 09-11-19| детокс на...
 
Как да се справите с изтощената коса и раздразнения скалп през есента? Как да се справите с...

За по-здрава и сияйна коса!

12:42 | 09-02-19| как...
 
16 вкусни нискокалорични закуски, които помагат за отслабване 16 вкусни...

Те ще ви държат ситидо времето...

17:03 | 09-12-19| Виж цялата статия
 
7 напитки, освен кафето, които ще ви събудят 7 напитки, освен...

Освежителни и тонизиращи...

19:15 | 09-19-19| Виж цялата статия
 
Как правилно да използвате бюти блендър? Как правилно да...

За по-красив грим!

11:40 | 09-24-19| бюти...
 
Няколко  идеи за смяна на храна, които лекуват подут стомах, според диетолозите, Част 1 Няколко идеи за...

Сменете хранителния си режим...

10:47 | 09-26-19| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg