Най-силните фотографии, правени някога (част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Попадения

Запечатали неповторими моменти от историята, тези фотографии ще ви разчустват, както никога до сега!

 

Пред тези кадри много думи са излишни. Самите те и събитията, които отразяват, говорят достатъчно за себе си. Ето и втората част на „Най-силните фотографии, правени някога“...

 

 

Собственик намира кучето си след опустошителното цунами в Япония през 2011 г.

 

Снимка на Земята от Луната, направена от астронавта Уилям Андерс по време на мисията Аполо 8 през 1968 г.

 

Пеле и Боби Мур се поздравяват в знак на взаимно уважение през 1970 г., когато игрите за Световната купа са опорочени от расизъм.

 

4- месечно бебе-момиченце в розов костюм, което е спасено като по чудо от войници. След като е липсвало цели 4 дни, детето е намерено сред развалините, причинени от цунами в Япония.

 

 

76-годишната Филис Сийгъл (вляво) и 86-годишната Кони Копелов (вдясно) се прегръщат, след като стават първата гей двойка, сключила брак в Манхатън, Ню Йорк, САЩ. Снимката е правена 2011г.

 

Хорас Гресли се противопоставя на Хайнрих Химлер по време на инспекция на лагера, в който той е военнопленник. Гресли сваля фланелката си, за да покаже колко е отслабнал заради прекалено малките дажби храна. Хорас е известен и с над 200-те си бягства от лагера заради любовта си към местно германско момиче. Той се е промъквал, за да може да се вижда с любимата си Роза.

 

Пожарникар дава вода на коала след опустошителните горски пожари в Австралия през 2009 г.

 

Жаклин Кенеди на клетвата на Линдън Джонсън, облечена в розовия си костюм на CHANEL, който все още е изцапан с кръвта на убития й съпруг.

„Погледнах я. Тоалетът на г-жа Кенеди беше оцветен в кръв. Единият й крак почти изцяло беше покрит с нея, както и дясната й ръкавица. Кръвта на съпруга й. По някакъв странен начин това бе най-трогателният знак за скръбта й. Тази иначе винаги безупречна жена, сега бе облечена в засъхнала кръв...“ - Лейди Бърд Джонсън.

 

Японско момиче, което е в изолация заради проверка за радиация, гледа кучето си през прозореца.

 

 

Американските журналистки Юна Лий и Лора Линг, които бяха арестувани в Северна Корея и осъдени на 12 години тежък труд, се събират отново със семействата си в Калифорния след успешна дипломатическа намеса на САЩ.

 

 

Фотография на Marc Riboud, която показва как младият пацифист Жан Роз Кашмир „засажда“ цвете в щитовете на охраната на Пентагона по време на протест срещу войната във Виетнам – 21 октомври 1967 г.

 

Германски затворник от Втората световна война, освободен от Съветския съюз, се събира отново с дъщеря си. Детето не е виждало баща си, откакто е било на 1 годинка.

 

 

Култовата снимка на Tank Man, на която неизвестен бунтовник стои пред една колона с китайските танкове в знак на неподчинение - площад Тянанмън, 1989 г.

 

Майка утешава сина си в близост до дома им, който е напълно разрушен след торнадо – април 2011 г., САЩ, щата Алабама.  

 

Вижте още: 

Уникални снимки от архивите

Спиращи дъха кадри от Втората световна война


 

Коментари към "Най-силните фотографии, правени някога (част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg