Най-стряскащите вреди за здравето и красотата след бързо отслабване

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Бързо, лесно, мързеливо, ефективно... Това са начини на отслабване, които търси почти всяка съвременна жена.

 

Затова и напрегнатият и забързан ритъм на живот днес налага нови стандарти в диетите и поддържането на красива фигура като цяло. Замисляли сте се обаче какви могат да бъдат рисковете при бързото сваляне на килограми? Е, вижте ги и сами преценете дали скоростното отслабване си заслужава.

 

Ефектът Йо-Йо

Със сигурност сте запознати с него, но е важно да не го пренебрегвате. Рязкото сваляне на килограми обикновено води и до бързото им възстановяване в последствие. Защото тялото е подложено на стрес и при първа възможност то ще се опита да се защити, запасявайки се за черни дни. Още повече, че при бързото отслабване се губят не само мазнини, но и мускулна маса. А това на свой ред води до отпускане на тялото.

 

Ефектът върху красотата

Бързите диети обикновено лишават организма от ценни витамини и минерали. Това пък води до негативни последствия за външния вид. Кожата се дехидратира и отпуска, косата също става по-суха, вяла и рядка, ноктите започват да се чупят по-лесно... Изобщо, трябва да имате предвид, че красотата като цяло търпи негативни последствия, когато вземете решение да отслабнете по бързата процедура.

 

Ефектът върху здравето

И тук няма да ви зарадваме. Той е по-скоро негативен! Нарушена менструация, загуба на концентрация, безсъние, главоболие, дори проблеми с паметта... Всичко това и още много други неща са често срещани последствия от резките диети. Едно от най-стряскащите е фактът, че организмът започва да се самоизяжда! При продължително гладуване той започва да разгражда собствените си белтъчини.

 

Какъв е изводът? Всеки сам си преценява дали си заслужава да жертва здравето и красотата си в името на по-слаба фигура... за малко!

 

Всъщност, ако човек е наясно с реалността, не е нужно да прави избор, нали? Истината е, че най-доброто, което можете да правите за себе си, е да съчетавате здравословното хранене с физическа активност. Така ще отслабнете по-бавно, но пък по-красиво, здравословно и не на последно място – по-дълготрайно!

 

Вижте още: 

Как да спазвате диета по-лесно?

Най-подходящият момент за диета според зодияка


 

Коментари към "Най-стряскащите вреди за здравето и красотата след бързо отслабване ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg