Най-ценните уроци, на които ни учат пътуванията

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Голямата мечта на много хора е да обиколят света! Да видят най-невероятните му кътчета, да усетят различните му аромати, да опитат различните му вкусове... Дори само идеята за пътуване ни кара да мечтаем и да се чувстваме по-добре.

 

И честно казано, съмнявам се, че има човек, който да не се чувства истински удовлетворен, радвайки се на свободата, която ни дават пътешествията.

 

Е, приятели, нека те не останат просто мечти. Нека те се превърнат в наши цели. Защото си заслужава! Вижте какво е научил за живота един истински пътешественик, на който попаднахме в Мрежата! За блогъра Матю Кепнес споделя най-ценните уроци, на които са го научили те...

 

"Не е толкова трудно да пътуваш. Не си поставяй сам ограничения! Щом деца пътуват сами, ти също можеш!

 

Хората, които пътуват са по-социални и се приспособяват по-бързо към дадена обстановка. А и пътувайки, ти никога не си сам. Запознаваш се непрекъснато с нови хора, които малко или много те обогатяват. Може да не вярваш, но точно на края на света може да срещнеш най-добрия си и верен приятел. Не знаеш какви хора те чакат някъде там.

 

Хората се събират и разделят. Живей за момента. Ако пътуваш често, наслаждавай се на времето си с дадения човек и не мисли за бъдещето.

 

Следвай хората, които наистина харесваш и не ги оставяй да си тръгнат.

 

Опитвай нови неща. Яж нетипична храна, научи се да готвиш, научи се на магически номера, научи нов език… Чрез пътуването трябва да се насладиш на всичко, което светът има да ти предложи.

 

Бъди авантюрист! Така животът не е толкова скучен и предвидим.

 

Няма такова нещо като грешка.

 

Следващият урок е две в едно. Не бъди прахосник, но не се лишавай от необикновените неща, които не биха ти се случили у дома (не бъди скръндза).

 

Не се вкопчвай в пътеводителя. Кривни от пътя, който виждаш на картата пред себе си. Питай хората около теб за насоки. Контактът е много по-ценен.

 

Никога не е твърде късно да се промениш. Дори досега да те е било страх да пътуваш, нищо не значи, че утре няма да е така. Всичко зависи от теб.

 

Отпусни се и не се притеснявай.

 

Научи повече нови езици (ама наистина).

 

Не забравяй да ползваш повече слънцезащитен крем.

 

Помни, че хората са добри. Винаги може да разчиташ на добрината на непознатите.

 

Няма такава дестинация, която е задължително да се види. Това е твоето пътешествие и ти решаваш къде трябва да отидеш".

 

Вижте още: 

Там, където небето прегръща земята

Снимките, които ще ви покажат Рая на земята
 


 

Коментари към "Най-ценните уроци, на които ни учат пътуванията ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg