Най-честите грешки в избора на дрехи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Първо правило на добрия стил – дрехата трябва да е идеално излята върху тялото, да не пристяга, да не е несъразмерно широка, да няма "въздушни балони, където не трябва. Това не стига! Има още важни правила, които, оказва се, много дами хич не спазват.


1. Посочете ме с пръст, ако искате, но е просто ужасно да видиш здрав, прав, млад човек с ултра модерен смартфон и...бели чорапи върху краката, обути в сандали! Истински кошмар! Ще ме прощавате, но нищо не извинява както жените, така и мъжете за тази кошмарна грешка.


2. Комбиниране на различни оттенъци на черно. Черното може и да е универсален цвят, но е истинско престъпление срещу добрия стил да се облечете в три тона черно – примерно панталон, блуза, яке. Неее! Не е добра идея. Помислете за цветен вариант.


3. Смесвате принтове. Никак, ама никак не върви да носите леопардовия принт заедно със "зебрата". Бъдете внимателни и когато комбинирате любимите си и често носени дрехи – тогава в бързината и по навик може да съчетаете неподходящи принтове.


4. Бельото е на показ. Отминаха времената, в които всяко второ момиче показваше прашките си. Първо, добрият стил изисква да изберете цвета на бельото според цвета на дрехите, и второ, в никакъв случай то не бива да стърчи изпод дрехите.


5. Вечерните рокли през деня. Ооо, да, и това се случва, виждали сме го! Много често дамите със скучни професии в женски колектив го правят – не за друго, може би, а за да привлекат мъжкото внимание или защото се отправят към вечерните си подвизи директно от работа. Но при дневна светлина всички онези деликатни бляскави акценти, които правят тоалета толкова "ажурен" вечер, са просто кошмарни.


6. Спортните дрехи. Да, те са супер удобни, когато тренирате, но едно е да тичате в парка с екип за тренировки или да блъскате във фитнеса и съвсем друго е да тръгнете на рандеву из лъскавите заведения по центъра. Сори, момичета, но анцузите не стоят никак добре на обувките с платформи и лъскави детайли, както и на кожените чанти – много жалко, но при една кратка разходка из софийските улици неизбежно ще видим младо, красиво, уж модерно момиче, което е облякло спортен екип, покатерило се е на шикозни обувки и е надянало на лакътя си скъпарска кожена чанта. Тръпки да те побият!


7. Не следите за модата, мислейки, че при добро чувство за стил тя не е нужна. Хмм, и да, и не. На мнение сме, че най-важното правило при избора на облекло е да се чувстваш добре в дрехите си. Но пък ако отмятаме буйни гриви с жест на уверени в себе си млади красавици, нека се погледнем в огледалото и да сме напълно уверени, че имаме усещането за стил – памучни чорапи и сандали, спортен екип и дамска чанта са немислими комбинации, които просто крещят "нямам стил". Блогове, списания – при нонстоп достъп до интернет винаги може да се информирате кое с кое си подхожда, нали?

 

Вижте още:

15 съвета за стил от модните експерти

Модните хитрости, с които ще изглеждаме супер секси


 

Коментари към "Най-честите грешки в избора на дрехи":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg