Най - добрите и здравословни начини за отслабване за жените над 30 години

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Моето тяло

Още няколко хитри начина за отслабване за жените над 30, които са здравословни и за по-младите дами.

13.Възползвайте се от добрите мазнини

 

Доказано е, че средиземноморският подход към храненето, който включва много зеленчуци, бобови растения, цели зърна, плодове и ядки, както и зехтин, някои млечни и животински протеини (предимно риба) и червено вино водят до отслабване.

"Проучване, публикувано в The Lancet, установи, че възрастните хора, които са били на средиземноморска диета, включително големи количества ядки и зехтин, са загубили повече тегло от участниците след диета с ниско съдържание на мазнини". С други думи, вместо да се откажете от мазнините - просто ползвайте предимно растителна мазнина! "

14.Започнете със супа

 

Д-р Барбара Ролс, професор по „наука за храненето” в университета в Пенсилвания е пионер в изучаването на ролята на храните  с високо съдържание на вода  в усещането за ситост и загуба на тегло. Една от ключовите ѝ открития: супи, базирани на бульон, като японската мисо супа и пилешка, могат да допринесат за усещането за пълнота. "Но тежки, крем-супи, като например провалят целта", твърди тя.

15.Излизайте с единомишленици

 

Според проучване, което изчислява поведението на 3300 възрастни с наднормено тегло или затлъстели, публикувани онлайн в списание за затлъстяването, заобикаляйки се с хора, които имат подобни на вашите цели относно тялото си, ще увеличите шансовете си за успех с 20%. Учените обясняват тези резултати с ефектите на "положителен партньорски натиск."

16.Охладете температурата

 

 Група изследователи открила, че хората, които са прекарали два часа на ден в продължение на шест седмици в стая, където температурата е била на 17 градуса по Целзий, са показали спад в телесната мастна тъкан. В друго проучване в списанието Cell Press доброволци, които са били изложени на температура 15 градуса по Целзий за шест часа на ден в продължение на десет дни, са увеличили кафявата мазнина (вид мазнини, които могат да изгорят калории).По-ниската температура е здравословна и за съня.

17. Пийте от това зелено

 

Звучи като рецепта на Попай моряка. Екстрактът от спанак, съдържащ зелени листни мембрани, наречени тилакоиди, намалява хедоничния глад (термин, за екстремен апетит на храни с високо съдържание на калории и висококалорични храни) до 95% и увеличава загубата на тегло с 43%, твърдят експерти от университета в Лунд. След като пили зелена напитка всяка сутрин в продължение на три месеца, жените, чиято напитка съдържаше 5 грама спанак, загубили повече от три килограма в сравнение с доброволците, на които им било приложено плацебо. Освен това, групата консумирала спанак по-лесно се придържала към три хранения на ден и съобщава за по-малко апетит.

18. Намалете въглехидратите-и откажете обработените такива

 

"Последните данни показват, че увеличаването на разпространението на затлъстяването е паралелно с нарастването на процента калории от въглехидрати - 48.7%, което води до заключението на изследователите, че за управление на теглото, белтъчините или мазнините трябва да заменят излишъка въглехидрати ", обяснява Сас.

Няколко промени в хранителните навици включват замяна на традиционните тестени изделия със спагети с тиква или спирализирани зеленчуци, отказ от  крекери и соленки, бисквити или питките (и хлябовете)и замяната им със зеленчуци потопени в гуакамоле или хумус, и  пропускането на печени продукти, за да се отдадете на парче (или две) тъмен шоколад.

19. Помахайте за довиждане на седмичните щастливи часове (запои)

 

"Ако алкохолът е играл голяма роля през вашите 20 години, е време да го намалите или да спрете през 30-те си години", съветва Бруукинг. "Пропускането на нощната напитка може да ви помогне да предизвикате загуба на тегло, защото алкохолът съдържа  много калории и имайте предвид, че също ви помага да изгубите задръжките си и да ви накара да се отпуснете".


 

Коментари към "Най - добрите и здравословни начини за отслабване за жените над 30 години":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg