Направи си сам дезодорант само с 2 съставки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Козметика

Ако вече сте направили (или поне сте се опитали) превключването от конвенционални към изцяло натурални дезодоранти, сигурно сте установили, че те не винаги са толкова качествени. Понякога вършат работа, понякога – не. Но това, което е неизменно е наличието на етикет с „висококачествена“ цена върху тях.

Затова, когато нещо е изкуствено завишено, най-добрата алтернатива е да си го направиш сам! Достъпно и евтино!

Защо да изберете натурален дезодорант?

Конвенционалните дезодоранти са „лоша новина“ за вашето здраве и за околната среда. Такъв един дезодорант действа като убива бактериите. А потта не е причината за миризмата. Вашите подмишници са на топло и тъмно място и когато започнете да се потите се създава идеална среда за бактериите да виреят. Убиването на бактериите убива миризмата. За съжаление, конвенционалните дезодоранти използват вредни химикали, за да го направят.

Тяхната алтернатива – „натуралният дезодорант“ - разчита на нежните методи, за да ви държи сухи и свежи. Тези естествени методи не винаги са толкова ефективни, колкото химикали като триклозан, но те са по-безопасни за вас и за планетата. Един мощен агент против бактериите са етеричните масла и затова изборът на подходящо етерично масло е част от рецептата.

Можете да използвате каквато си искате смес от етерични масла в рецептата по-долу, но аз предлагам включването на най-малко едно масло с антисептични/антибактериални свойства в микса. Ето някои такива етерични масла, които да имате предвид: чаено дърво, розмарин, лавандула, лимон, лимонова трева, мащерка, здравец...

Главният трик в забъркването с етерични масла е да се знае тяхната сила. Лимонът и лимонената трева например са много силни масла. Само няколко капки ще свършат работа в тази рецепта докато от по-малко мощната лавандула ще са необходими около 15-20 капки.

Моят съвет е да започнете с по-малко количество, за да свикнете с етеричните масла. Добавете няколко капки, смесете, помиришете и повторете. Винаги можете да добавите още, но не можете да отнемете.

Материали и консумативи:

Лъжица и малък, с широко гърло, стъклен буркан - аз използвам един стар буркан от желе. Трябва да можете да пъхнете пръстите си там, защото сместа се нанася с пръсти.

И така:

1/4 чаша сода за хляб (Содата абсорбира влагата и поддържа кожата суха.)

10-20 капки етерично масло по ваш избор. Ако не искате да използвате микс от различни масла, започнете с 15-20 капки лавандула, в зависимост от това колко силен искате да бъде ароматът.

След като сте смесили всичко добре, разклатете преди нанасяне и приложете направо след душа. С чисти, сухи пръсти върху подмишниците. Потупайте, без да търкате докато прахът вече не се вижда и сте готови!

Споделете ни вашият опит с естествените дезодоранти?

 

Виж още:

Домашен балсам за по-обемна коса

Как да се справите с изпотяването?


 

Коментари към "Направи си сам дезодорант само с 2 съставки":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg