Науката разкрива какво казва профилната снимка за личността ви!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Профилната снимка или селфито, което изберете и решите да споделите, разкрива какво искате хората да видят. А това може да разкрие много за вашата личност.

Вашата личност е буквално ОКЕАН(OCEAN)според онези, които са запознати с теорията за "Големите пет" личностни черти. Големите 5 личностни черти, които оформят вашата личност включват: Откритост, съзнателност (добросъвестност), екстровертност, любезност ,( чувствителност към вътрешния свят на другите хора) и невротизъм.

Тези пет черти могат да ви помогнат да разберете по-добре личността си. Според PsyBlog, можете да разпознаете всичките пет от тези черти от нещо толкова просто като профилна снимка въвFacebook или Twitter. Асоциацията за развитие на изкуствен интелект публикува проучване, наречено "Анализ на личността чрез  избор на снимка в социалните медии и  резултатите са доста интересни.

Откритост:

 

Хората с висока степен на отвореност или откритите хора, слагат в профилите си снимки, които са естетически много привлекателни. Тези снимки имат по-голям контраст, острота, наситеност и почти никакво замъгляване. Хората с висока степен на откритост също са с най-висока тенденция да показват профилни снимки, в които самите те не присъстват.

Добросъвестност:

 

Съвестните хора са склонни да слагат по-естествени, ярки и цветни профилни снимки. Хора, които са добросъвестни обичат реда и да следват график. Съвестните хора са много детайлно ориентирани. Въпреки това, снимката на такъв човек може да е неясна. Правилата и очакванията са по-важни от естетиката.

 Екстровертност:

 

Екстровертните хора  харесват ярки снимки с  ярки цветове. За екстроверта също е най-вероятно да има профилна снимка с множество хора в нея. Тези хора са общителни и често се смятат за душата на компанията.

Любезност, приятност

 

Хората, чувствителни към другите са склонни да имат размазани снимки, без фокус, които не са много естетически приятни. Снимките обикновено са много ярки и включват лицето им. Снимките на такива хора могат да са с нисък контраст, слаба яснота и острота. Приятните хора са симпатични и меки.

Невротизъм:

 

Невротичните хора са склонни да си слагат снимки, в които лицето им заема повече пространство от нормалното. Обикновено изображенията са прости и не много цветни. Те са по-склонни да  показват празно изражение или дори да крият лицето си.


 

Коментари към "Науката разкрива какво казва профилната снимка за личността ви!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg