На изчезване ли са истинските мъже?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Всички имаме една такава приятелка – красива, умна, забавна, която винаги попада на неподходящия мъж. Всеки, с когото излиза, в крайна сметка, се оказва „задник” и въпреки това ТЯ все повече и повече занижава своите критерии и губи надежда, че ще създаде една сериозна и пълноценна връзка.

Писателят Джон Биргър осъзнава, че познава доста свободни жени с такъв профил, но не толкова свободни мъже. Той се запитал защо има толкова много невероятни, но самотни жени и къде са всички страхотни свободни мъже?

Въз основа на статистически данни и различни теории, той достига до заключението, че дефицитът на подходящи мъже за този тип жени наистина съществува. Просто тези жени са на друго интелектуално ниво, имат различни ценности, потребности и цели. По-образовани и по-умни те не могат да се задоволят с някого, който не отговаря на техните нужди.

През 2023 г. ще има с 47% повече жени с висше образование, отколкото мъже. Това означава, че на всеки три образовани жени се падат по двама мъже. Това не би имало никакво значение, ако тези дами бяха по-широко  скроени относно представите си за това, с кого биха създали семейство – той трябва да бъде образован, интелигентен, състоятелен, също като самите тях.

Това означава ли, че има повече свободни мъже, които можем да определим към така наречената средна класа? Да, в световен мащаб повечето мъже в тази категория между 22 и 29 години са свободни. В основата на изследването на Биргър стои именно този фактор.

Докато в миналото нещата са били точно в обратна пропорционалност, то днес жените стават все по-еманципирани, можещи, знаещи и самостоятелни, а до всяка силна жена трябва да има по един силен мъж. В днешни дни това е трудно постижимо и малцина са късметлийките, които успяват да намерят този „истински” мъж.

Останалите или заживяват като напълно независими, успели, уверени и търсещи друг път към щастието, който не включва създаването на семейство и деца. Отдават се на някаква кауза или главозамайваща кариера. Други пък намират някого, който макар и не идеален и не дотам подходящ, може да изпълни мечтите им, макар и наполовина. Бригър обаче не разглежда това като „намаляване на стандартите”, а просто като предприемане на друг алтернативен избор.

Макар и изследването на  Джон Биргър да се отнася основно към американското население, не можем да отречем, че то е валидно и за нашите географски ширини. Е, дами, към коя от горепосочените групи принадлежите вие? ;)

Още по-въпроса можете да прочете в книгата на Биргер – „Date-onomics”.

 

Вижте още:

8 големи грешки във връзката, които жените допускат

Модерният мъж е дървар?


 

Коментари към "На изчезване ли са истинските мъже?":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg