На 31.01.2018 ще наблюдаваме Супер, Синя, Кървава луна

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Супер синята, кървава луна ще се издигне в небето на 31 януари 2018 г., а комбинацията от не един, а три необичайни обстоятелства ще я превърне в една от най-интересните възможности за наблюдение през последните години.

 

Да започнем с първото прилагателно, една суперлуна се появява, когато луната достигне пълнота  по време на своя перигей, тоест нейният най-близък подход към Земята в една орбита.Луната може да се бъде до 14% по-голяма и 30% по-ярка от нормалното, според Space.com. Въпреки че самият термин е съвсем нов, суперлуните могат да се появяват многократно в годината, както например три последователни са се появили в края на 2016 г.

Следващата част - синята луна - се случва много по-рядко. Синя луна настъпва, когато две пълни луни се случват в рамките на един и същи календарен месец, както този януари.

Тъй като Луната има свой "месец" - - който продължава 29,5 дни, това се случва веднъж на всеки две години и половина, обяснява НАСА. В този случай, първата пълна луна се издига на 1 януари, а  втората пълна луна на 31 януари е синя луна.

Докато сините луни не оцветяват луната в "синьо", последната част на уравнението ще хвърли луната в цветен нюанс.Кървавителуни са един начин да се опишат пълните лунни затъмнения, които оцветяват астрономическото тяло в ярко пурпурно. Когато Земята застане точно между Слънцето и Луната, сянката на планетата ни блокира слънчевата светлина. Така се създава интересен визуален ефект - червеникавият нюанс на Луната, докато е в сянката на Земята.

" В този момент, ние виждаме всички земни изгреви и залези, отразени от повърхността на Луната", обяснява Сара Нобъл, програмен учен от НАСА.

 

Тези лунни затъмнения се появяват само около два пъти в годината и като се има предвид, че орбитата на Луната е под ъгъл спрямо Земята, така че тази точна подредба (, когато Земята застане точно между Слънцето и Луната) само по себе си е наистина необичайна гледка.Като се комбинира и с другите ефекти (суперлуна и синя луна) , това перфектно съвпадение няма да бъде наблюдавано скоро. Това е гледка,която не е за пропускане.

 

Последователността от 14 изображения показва прогресията на супер, кървава луна, гледана от Париж на 28 септември 2015 г.

Астрологически погледнато, лунните затъмнения са възможност да се погрижите за връзката, която имате със самите себе си. Ако слънчевите затъмнения осветяват истината за света около вас, лунните  осветяват истините за самите вас.Лунното затъмнение разкрива какво е скрито вътре във вас, вашия вътрешен пейзаж.

Това разкритие може да е толкова важно, колкото осъзнаването, че всъщност мразите работата си, или толкова  незначително, като осъзнаването, че наистина мразите, да кажем, тази тъпа маса в хола си. От друга страна, може да е примиряването с лична истина, която сте открили преди месеци. Сега е време да приемете този факт за себе си от цялото си сърце.

Всяко затъмнение е важно, но предстоящото лунно затъмнение ще се случи, докато Луната се намира в Лъв - огненият знак за страст, смелост и в общи линии експанзивно поведение (,което в най-крайните му форми може да се прояви като пускане на таен слух или водене на скандален придружител на сватба, например)

С други думи, това затъмнение може да бъде възможност за „самоприемане” или божествено творческо вдъхновение, ако искате да бъде такова.

От България, затъмнението ще може да бъде наблюдавано частично, към 17:40 на 31 януари


 

Коментари към " На 31.01.2018 ще наблюдаваме Супер, Синя, Кървава луна ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg