Небрежен френски кок за стилна ежедневна визия

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Френският кок се превръща в една от най-популярните дамски прически през 40-те години на миналия век. Той е символ на френската изтънченост и класа и до днес. Решихме да ви представим един модерен вариант на тази вечна прическа, защото тя е не само много красива, но и страшно практична. Дами, всички ние имаме дни, в които косата ни просто не изглежда добре! В такива случаи френският кок е едно отлично решение на проблема. Вижте как да си го направите лесно и бързо стъпка по стъпка.

 

Необходими продукти и инструменти: Спрей/крем за къдрици, лак за коса, гребен за тупиране и големи метални фиби.

Стъпка 1: Напръскайте обилно краищата на косата със спрей за къдрици. Текстурата му ще направи косъма по-твърд и податлив за формата, която френският кок изисква.Изсушете косата със студен въздух и отново впръскайте няколко пъти.

Стъпка 2: Разделете косата на дълбок страничен път. Тупирайте съвсем леко в основата, за да придадете обем. Тупирайте и краищата, за да бъде косата още по-податлива.

Стъпка 3: Разрешете съвсем леко с пръсти и отметнете косата назад, все едно ще си връзвате опашка.

 

Стъпка 4: Съберете краищата на косата и започнете да ги навивате на страната, на която искате да застане кока.

Стъпка 5: Навивайте косата докато не стигнете до главата. Ако формата, която сте получили е прекалено стегната, можете да я отпуснете, като съвсем леко издърпвате отделни части на кока със свободната си ръка.

Стъпка 6: Щом сте постигнали желаната форма, прикрепете кока към останалата коса с помощта на метални фиби. Поставете ги от вътрешната страна на кока, за да не се виждат.

Стъпка 7:  За по-дълготраен ефект напръскайте с лак за коса.

 

Това е много лесна, бърза и стилна прическа, която можете да си правите както за ежедневието, така и за вечер навън. Допада ли ви този небрежен стил дами?

 

Вижте още:

Готина прическа за парти (видео)

Стъпка по стъпка: права коса с леко извити краища


 

Коментари към "Небрежен френски кок за стилна ежедневна визия":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg