Невероятната реч, която надъха всички

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Има хора, които могат да надъхат целя свят да направи или не направи нещо. Има хора, които са родени, за да мотивират. Има хора, които омайват с ораторските си умения. Точно такъв е Ерик Томас. Той е способен да ни накара да се замислим върху живота си, амбициите си и цената, която сме готови да платим. Вижте една от най-разтърсващите му речи.

Колко наистина го искаш?

„Много от вас може да са чували тази история и преди. Имало едно време един млад човек, нали, и той искал да направи много пари и затова отишъл при един гуру, нали? И той казал на гуруто, вие знаете:

─ Искам да съм на същото ниво, на което си и ти!

И гуруто му казал:

─ Ако искаш да си на същото ниво, на което се намирам, ще се видим утре в 4 часа сутринта на плажа!

И така младият мъж отишъл на плажа в 4 часа сутринта, готов за rock’n’roll. Облякъл костюм, а трябваше да носи шорти. Старият човек грабнал ръката му и казва:

─ Колко много искаш да си преуспял?

Той му отговорил:

─ Наистина много!

─ Тогава влез във водата!

Той влязъл във водата. Гледайте сега! Когато той влизал във водата, тя стигнала до кръста му и започнал да си мисли: „Този е луд.“

─ Ей, аз искам да правя пари, а ти ме доведе чак тук да плувам. Не съм искал да ставам спасител. Аз искам да правя пари!.
Старецът го разбрал и затова му казал:

─ Ела още по-надълбоко, навлез още малко!

Тогава водата стигала до раменете му и си помислил: „Този старец е луд, той прави пари, но е луд.“. Та той му казал:

─ Ела по-надълбоко!

Той навлязъл още и водата вече била на нивото на устата му. И човекът си казал: „Няма да влизам по-навътре, този дъртак е полудял.“ Тогава старецът казал:

─ Аз мислих, че искаш да си преуспял?

─ Да, искам!

─ Тогава влез по-навътре! – казал старецът.

И човекът навлязъл още по-навътре. Тогава старецът натиснал главата му във водата, държал го. Младежът драскал, ритал, но старецът не го пускал. Точно преди човекът да загуби съзнание, старецът го повдигнал.

Отговорете на този въпрос сега, слушайте, какво е било единственото нещо, което е искал младежът, когато е бил под водата?

Когато искате да сте преуспели, колкото отчаяно е искал да диша нашият човек и тогава ще сте преуспели.

Не знам дали някой от тук стоящите е имал астма. Дали сте имали астматичен пристъп, да не ви достига въздух, опитвайки се (звук на трудно вдишване). Единственото нещо, което се опитваш да направиш, е да си поемеш въздух. Не ви интересува мача, който ще дават, не ви интересува какво дават по телевизията, не ви интересува, защо никой не ви се обажда, не ви интересуват купоните. Единственото нещо, което те интересува, когато се опитваш да дишаш, е да си поемеш глътка въздух. Това е! И когато стигнеш до състоянието, в което искаш да си преуспял толкова, колкото искаш да дишаш, тогава ще си успял. И аз съм тук да ви кажа – първо, повечето от вас казват, че искат да са успели, но не го искате истински, просто някак си го искате.

Не го искате толкова, колкото искате да купонясвате, не го искате колкото искате да сте готини, повечето от вас не искат да успеят, колкото искат да спят. Повечето от вас са загубили повече време в сън, отколкото са загубили в старание да преуспеят.

И аз съм тук, за да ви кажа, ако искате да сте преуспели, трябва да сте готови да се откажете от съня. Трябва да сте готови да работите с 3 часа, не, с 2 часа сън. Понякога трябва да стойте по три дни подред без сън, защото ако заспите, можете да изпуснете възможността да преуспеете. Ето толкова много трябва да го искате

Трябва да можете да издържите дни, слушайте ме! Трябва да искате да преуспеете в живота, че да забравите да ядете. Бионсе веднъж, когато била зад кулисите, правейки каквото си прави, три дни отминали, докато не разбрала, че не е яла. Забравила, защото е била заета да преуспява. Никога няма да забравя – направих едно проучване на 50cent, докато правеше филма си, и той каза, че когато не заснема филма, прави саундтрака. И когато го попитали „Кога спиш, fifty?“ Той отговорил: „Да спя? Сънят е за бедните! Аз не спя, защото имам възможността да превърна сънищата си във реалност. Не плачи, за да се откажеш, когато вече си изморен, вземи награда от страданията си. Не спи, докато не преуспееш. Слушайте, може да празнувате малките победи, но никога няма да сте преуспели, докато не се налага да ви се дава и една стотинка, за това което правите. Да кажете: „Аз не се нуждая от тези пари, защото имам всичко, от което се нуждая ето тук! (посочва сърцето си).“


 

Коментари към "Невероятната реч, която надъха всички":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg