Нереално красиви кътчета по света (снимки)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Попадения

Пригответе се, защото сега ще ви накараме да избягате от сивото ежедневие и да се потопите в друга реалност. И да, реалност!

 

Пейзажите, които ще видите, може и да ви изглеждат като от фантастичен филм, но всъщност са съвсем истински.

 

Всеки един от тях ще ви удиви с красотата си и със сюрреалистичния си вид. Всеки един от тях ще ви накара да затаите дъх и да се преклоните пред величието на Майката Природа. Всеки един от тях ще ви накара да мечтаете... А това е най-важното, нали? Никога не бива да спираме да мечтаем.

 

Пожелаваме ви един ден да видите тези кътчета с очите си. А сега потопете се в красотата им, макар и гледайки ги само на снимка...

 

 

Да, това място наистина прилича на „Врата към Ада”, но е „просто“ пещера в пустинята Каракум. Тя се намира близо до градчето Дарваз в Туркменистан. Вечер блясъкът, с който озарява небето се вижда от километри.

 

Не това не е царството на дявола, а плато в Северна Ирландия на име „Антрим“. Наричат го още „Път на гигантите“ заради колоните от нацепени варовици и базалт.

 

 


Статуята на Буда Майтрей в Лешан, Китай. Това е една от най-внушителните и високи статуи на Буда на света! Били са необходими 90 години, за да бъде изсечена в скали в планината Лин Юн Шан. Създаването й започнало през 713 г. по време на династията Тан. 

 

 

 

Това изключително рядко дърво се нарича „Кръвта на дракона“ и може да бъде видяно в Йемен. Името му е дадено заради червената му смола, която се е използвала и използва, като лекарство срещу дихателни и стомашно-чревни заболявания или като боя. Височината, която може да достигне, е впечатляваща – цели 10 метра.

 

 

 

The Weve - многоцветен пясъчник в северната част на щата Аризона.

 

 

Със сигурност сте чували за едно от най-удивителните кътчета на природата, намиращо се съвсем близо до нас – Памуккале в Турция! Горещите извори на това място извират от планината Кал Даъ, а действието им води до образуването на варовикови отлагания върху скалистите тераси. Водните струи се спускат от древния град Хиераполис и тъй като са богати на минерали, падайки от високо, създават необикновени, ослепително бели каскади. 

 

 

 

Големият призмачитен извор в Йелоустоун е един от най-причудливите и впечатляващи геотермални източници в света. Това чудо на природата е възникнало благодарение на ярко оцветени бактерии и водорасли, живеещи в топлата вода.

 

 

 

Тази неземно красива местност се намира в Кападокия и се нарича „Земя на красивите коне".

 

 

 

Тропическият остров Бали, който е сгушен в сърцето на Индонезийския архипелаг, но затова пък е най-големият на планетата, защото е съставен от около 17 500 острова. 

 

Вижте още: 

Неземно красивите розови плажове

Снимките, които ще ви покажат Рая на земята


 

Коментари към "Нереално красиви кътчета по света (снимки)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg