Нещата, които не бива да споделяме в социалните мрежи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

Да, няма да го отричаме или да се правим, че не е така – животът ни в голямата си част се е пренесъл в социалните мрежи(добре, че все още си трябва тет-а-тет общуване, за да се правят бебета!). До такава степен сме станали зависими от компютрите, телефоните и глобалната мрежа, че често дори не осъзнаваме каква част от живота ни се е пренесъл във виртуалното пространство.

Каквото и да правим обаче, както и да нареждаме живота си спрямо Facebook, Twitter, Instagram, той е вън от тях и искаме или пък не, тече, независимо от фейсбук тенденциите. И съвсем закономерно има неща, които просто не върви да споделяме в социалните мрежи. А ако го правим – по-зле за нас, нали?

Не се оплаквайте от работата си

Може и да си мислите, че този идиот шефът ви няма фейсбук, но веднъж споделите ли колко е гадна работата ви, много е вероятно това да стане негово достояние. Бъдете сигурни, че няма да му се хареса и по-скоро ще търси „dislike” бутона. Подобна информация не бива да споделяте и заради злонамерени колеги, които със сигурност ще я приемат като повод да ви подлеят вода. Замислете се добре дали печелите нещо или само губите, ако мрънкате против работата си на глас в социалните мрежи.

Твърде интимни снимки

Целувка с гаджето може и да е ок, но ако целувката включва и език и…сещате се, какви ли не твърде интимни занимания не са най-хубавото нещо, което да споделяте. Първо, това не е най-елегантният начин да се похвалите, че сте влюбени. Второ, сред приятелите ви може да има хора, които се съвземат след тежка раздяла – в такъв момент последното нещо, което ще искат да видят, е как другите „празнуват“ любовта си. Ако уважавате тези хора, задръжте за себе си интимните подробности. Пък и в крайна сметка, нали затова им казваме „интимни“, отношенията между двама души са нещо между тях си.

Обидно отношение към някого

Освен ако не сте най-голямата гад и не ви пука от това, наистина ли ви прави щастливи да разкривате ненавистта си към някого пред всички свои приятели? Може и да не ви е хрумвало, но хората няма да изтълкуват мотивите ви по същия начин, по който го правите вие. Те ще видят само гнева ви и лошото ви държание и ще си направят неприятни за вас изводи, които могат да доведат и до прекратяване на приятелството ви.

Обидни публикации

Може и да не са с ваше авторство, може да са статии, които сте прочели в мрежата, но ако съдържат обидно отношение, което може да засегне ваши приятели или колеги, помислете дали сте склонни да ги споделяте. Фактът, че сте цъкнали „харесваме“ или сте споделили статията, означава, че подкрепяте изразеното мнение и е кажи-речи равно на подпис като съавтор. Ако ваш приятел види това на стената ви, то той ще остане с неприятното впечатление, че и вие сте склонни да го обидите по същия начин. Струва ли си?

Драматични обръщения към конкретен човек

Много често се намират такива постове, направени в момент на афект към конкретен човек. Обръщате се към него, нахоквате го, гневите му се, но не му пишете лично съобщение, а го публикувате като свой статус, без да посочите името му. Написано по този начин, всеки ваш приятел и познат може да приеме, че се отнася до него. А хората са докачливи в това отношение – първата реакция би била „да не го е написал за мен?“ и чак след това биха разсъдили, че може скоро да не сте комуникирали, да не са ви дали повод и така нататък. Ако имате проблем с някого, ограничете разрешаването му до вас двамата и това е.

 

Вижте още:


Фейсбук статусите, от които ни писна

Защо ви харесва да сте хейтъри?


 

Коментари към "Нещата, които не бива да споделяме в социалните мрежи":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg