Нещата, които трябва да имате предвид преди да се сдобиете с домашен любимец

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно
В случай, че сте някой, който обича компанията на животните и си мислите колко ще бъде прекрасен живота с един космат приятел, то следващите редове са предназначени за вас.
 
Домашните любимци със сигурност ще обогатят живота ви, но трябва да знаете, че те не са само за забавление. Има много неща, върху които да помислите преди да си вземете космат компаньон.
 
Ето и някои от тях:
 
1. Осиновете, а не купувайте
 
Много от развъдниците на специфични породи се развъждат без да се взима под внимание тяхната генетика, а също така понякога биват и измъчвани.
 
Точно поради тази причина е по-добре да осиновите някое улично кученце или котка и да му дадете домът, от който се нуждате.
 
Не харчете парите си за домашни любимци от зоомагазини, а вместо това ги похарчете за лекарства и ваксини за новоосиновеният ви домашен любимец.
 
2. Проучете
 
От изключителна важност е да направите подробно проучване, за да разберете дали можете да задоволите нуждите на даденото животно/порода.
 
Това се отнася за пространство, храна, а също така и тяхното държание.
 
Например, много малки кученца имат нужда от широко пространство, за да тичат и играят, а когато пораснат имат нужда от дори по-голямо място.
 
Котките от друга страна могат да се справят и с по-малки пространство и това е причината много осиновителни организации да правят проверка на дома, като част от осиновителния процес.
 
Също така е много важно да прекарвате време с домашния си любимец, да им говорите и да ги карате да се чувстват обичани. 
 
В случай, че постоянно работите и по цял ден ви няма вкъщи, то може би не ен ай-добрата идея да си вземете куче, а котка. Те са много по-самостоятелни, а и както знаем, в повечето случаи обичат своята собствена компания.
 
3. Никога не подарявайте домашен любимец
 
Подаряването на домашен любимец на близък човек от семейството е съвсем друго нещо. Никога обаче не подарявайте животно на някого, само защото е казал, че много силно иска домашен любимец.
 
Какво става, ако те не са готови даа се грижат за него или пък другите членове на семейството не го харесат? Никога не може да сте сигурни какво ще стане, така че най-добре оставете човека сам да прецени кога да си вземе домашен любимец.
 
4. Финансови разходи
 
Домашните любимци, точно както хората, се разболяват и трябва често да посещават ветеринарен лекар.
 
Те трябва да се ваксинират, обезпаразитяват и подстригват, а всичко това струва пари. 
 
Не си взимайте домашен любимец, ако не сте подготвени да давате нужните пари за да е в добро здраве и да се чувства добре.
 
Е, това накратко са някои от нещата, които трябва да имате предвид преди да си вземете домашен любимец. 
 
В случай, че сте помислили за всички изброени неща, то съвсем спокойно може да се сдобиете с бъдещия си най-добър приятел!

 

Коментари към " Нещата, които трябва да имате предвид преди да се сдобиете с домашен любимец":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg