Не, не всички мъже са еднакви!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Мразя едно мое качество. Не мога да се доверя на мъжете. Напълно.

Всъщност, не го мразя. Защото си е мое качество. Но като се замисля – май и на повечето жени. Дори и да не го осъзнаваме! Толкова пъти съм слушала как никога не трябва да се вярва напълно на един мъж, как винаги трябва да си имаш едно наум, че това се е превърнало в неписан закон. Нали се сещате, има една такава приказка – „Всички мъже са еднакви!”.

Глупаво е наистина. Да подхождаме предубедено към един човек. И казвам човек не случайно, защото мъжете преди всичко са хора, каквито сме и ние, жените. А като такива носим определена индивидуалност, която няма как да категоризираме спрямо пола. Доста тесногръдо е.

И все пак, като жени, доста често очакваме от мъжете да ни разочароват. Защото не веднъж сме се наслушвали на празни обещания, не веднъж някой мъж рязко е променял отношението си към нас, не веднъж са ни държали в пълно неведение…

Знаете ли обаче? Осъзнах, че всъщност малко им завиждам. Те не го правят нарочно или поне не винаги. Просто повечето мъже са развили едно много полезно и практично качество – да бъдат тук и сега. В даден момент те може и да са били напълно искрени, но в следващия - нещата са други. И те по-лесно ги приемат такива, каквито са и по-лесно продължават напред. А жените? Сори, момичета, но ние имаме склонността да човъркаме миналото.

Спомням си един епизод от „Сексът и градът”, в който Кари и Миранда засичат бившите си гаджета в компанията на … нови гаджета. Двете още са в период на възстановяване след връзката, а предишните им мъже се „възстановяват” като си хапват нещо ново от менюто с готини мацки.

Можем ли да ги виним? Не, не можем. Защото е нелогично да се сърдиш на някого, че не се е вкопчил в миналото. И въпреки това нещо ни жегва по женското достойнство. И ни кара да въздъхнем и да си кажем онова ужасно клише, че всички мъже са…

Да, ама не! Защото няма две една еднакви личности. И не трябва да забравяме това. Просто трябва да се стараем да оценяваме хората, когато са до нас и да се наслаждаваме на възможността да бъдем с една уникална личност. А когато пътищата ни се разделят, не трябва да забравяме, че на света има още милиарди личности. И всичките са различни. Затова нямаме право да очакваме и да се страхуваме, че някой ще постъпва с нас по същия начин. 


 

Коментари към "Не, не всички мъже са еднакви!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg