Нова детска книжка: "Рая и синигерчето"

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

На книжния пазар излезе нова детска книжка, авторските приказки "Рая и синигерчето" от Дита Маркова.

Книжката е илюстрована с красиви и цветни картинки, на които децата със сигурност биха се зарадвали.


И приказки като пъстри дрешки приканват живо и непринудено децата в чудния свят на Цветария.

Четивото е увлекателно и достъпно за малчуганите, които се запознават с традициите на българския приказен фолклор, изпълнен със съвременни сюжети.

Детското въображение разпалват чудесни образи на цветя, растения, животни, природни явления и годишните времена, дарени с човешки качества.


Книжката е подходяща както за вече четящи и по-големички деца, така и за по-малки.

Пред всички тях се разкриват позитивни картини, изпъстрени с цветята и тяхната грижовна стопанка, птици с причудлив характер, слънцето, вятъра, така необходими за съществуването на прекрасната ни планета Земя.


"Последните дни на снежната царица Зима по календара на сезоните се брояха на пръстите на две ръце. Но на нея сякаш и през ум не минаваше, че времето й изтича. Бавно и нежно покриваше земята с искрящо бяла постеля. Навярно искаше още да радва децата с пързалки и снежни човеци?..."

”Рая побърза да нахрани огладнялата си кукла Дара. Прегърна я мило и залепи носле о стъклото на прозореца. Там се оглеждаха заснежените клони на старата мушмула в двора. Момиченцето започна да разказва снощната бабина приказка. Ех, че смешни бяха в нея лудориите на хитрите мишлета Мики и Тики с мързеливия дебеланко – котарака Рижи...”


”...Рая разказваше съвсем артистично приказката, сякаш старателно я бе репетирала.
Ти слушаш ли ме, приятелко? Ах, не ти се говори сега? Зная! Зная! Какво ли ще прави безмустакаткото Рижи, щом се събуди? Хм, ще разберем тази вечер. Приказката продължава…”

Из „Рай и синигерчето и други приказки”. 


 

Коментари към "Нова детска книжка: "Рая и синигерчето"":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg