Номинираха Facebook за Нобелова награда за мир

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Две години бяха нужни на хората, за да осъзнаят ключовата роля на Фейсбук при революциите от 2011 година в арабския свят. Мнозина вече са на мнение, че без организационната и информационна дейност, осъществена в социалната мрежа, падането на някои дългогодишните диктатури в арабския свят нямаше да се случи.


В България революция все още няма, но е факт, че все повече хора избягват да се информират от така наречените "традиционни медии". Мнозина си дадохме сметка, че манипулацията е водещ елемент при поднасянето на новинарско съдържание.


Фейсбук е социалната среда, в която многото и различни гледни точки ни помагат да преценим за себе си и да отсеем манипулациите от истината. Това никак не е приятно на сегашните български управляващи, които поддържат управлението си преди всичко чрез медийна манипулация.


Пишман депутатът от "Коалиция за България" Христо Монов дори беше още по-краен, цитирам: "Технологията роди днес интернет лумпени. Те протестират за всичко."


Е, г-н Монов, за разлика от БСП, хората в България се променят и вече трудно търпят "вашата истина"!


Да пожелаем успех на Фейсбук на 11 Октомври, петък, в норвежката столица Осло, където ще бъде обявен тазгодишният лауреат за Нобелова награда за мир.


Мир, чиято основа е истината.

 


 


 

Коментари към "Номинираха Facebook за Нобелова награда за мир":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg