Няколко грешки в гримирането, които ви състаряват

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Ако има нещо, от което повечето жени се страхуват, то е да изглеждат по-стари от тяхната възраст.

Докато възприемането на режим за грижа за кожата против стареене и правилна диета са ефективни, трябва да знаете, че гримът също играе важна роля.

В крайна сметка, прекаленото нанасяне на грим или използването на грешни инструменти за нанасянето му може да направи бръчките ви още по-видими.

Това, от което се нуждаете, са техники за грим, които скриват фините ви линии и бръчки, а не ги правят твърде очевидни:
 
Коректор


Купували ли сте  си коректор с голям ентусиазъм, надявайки се, че тъмните ви кръгове и фините линии ще изчезнат, но след това нанесяте повече от необходимото или грешен нюанс, който не изглежда много привлекателно.

Когато нанасяте повече количество коректор или използвате грешен нюанс, основно обръщате вниманието към слабите ви точки - фините линии, бръчките и всякакъв вид тъмнина около очите.

Как да приложим нанесете правилно коректор? Просто нарисувайте триъгълник върху зоната под очите и след това смесете с помощта на гъба или четка за коректор, докато постигнете безпроблемно покритие.

Дебел слой фондьотен

Да, обичате покритието, което гъстите фондьотени ви дават, но вашите бръчки се нуждаят от пространство, за да дишат и когато гъстият фондьотен се сгъсти, фините ви линии и бръчки стават дори още по-видими.

За да предотвратите това, използвайте някой по-лек и рядък фондьотен, който ще покрие всички недостатъци и несъвършенства, но няма да задушава кожата ви.

Руж

В случай, че сте забелязали увиснала кожа, познаването на изкуството да нанасяте руж е от решаващо значение.

Прилагането му точно върху върховете на бузите е една от грешките в грима, която трябва да избягвате.

Освен това, ако го приложите твърде далеч под скулите, винаги ще направите лицето ви да изглежда провиснало.

Правилинят начин е да го нанесете в посока нагоре по скулата, защото това ще помогне на лицето ви да изглежда по-тънко и ъглово.

Хайлайтър

Обичате блясъка на хайлайтъра, нали? Прилагането му в определени области обаче може да направи лицето ви провиснало и да доведе до по-очевидни признаци на стареене.

Нанасянето на хайлайтър върху костта на веждите също може да "свали" очите, правейки ви да изглеждате стари.

Вместо това, просто подчертайте центъра на окото или скулите, които изглеждат опънати, за разлика от костта на веждите или сгъвките на очите.


 

Коментари към " Няколко грешки в гримирането, които ви състаряват":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg