Няколко знака, че може да сте твърде чувствителни

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Проучвания показват че 15-20% от популацията е „твърде чувствителна“. Твърде чувствителните хора се описват от психолозите като твърде чувствителни към всекидневни гледки и звуци.
Въпреки, че тази хипер чувствителност се показва в специфични моменти, някои хора може би ще поставят под въпрос дали това е истина, когато разберат кога точно симптомите се проявяват.

Според мен, слагането на „твърде чувствителен“ етикет на хората е просто част от нуждата на психолозите да слагат диагноза на всичко и да карат другите да се чувстват едва ли не осакатени от техните естествени чувства. Ще оставя на вас, читателите, да откриете дали сте такъв човек – ето и някои от знаците, които го показват:

1. Пренатоварват се

Твърде чувствителните хора се претоварват, когато имат много работа за вършене. Звучи точно както всеки един човек би реагирал, но нека обясня повече. Тяхната продуктивност намалява, тъй като новото им на стрес се покачва, когато са под голямо напрежение. В такъв момент те се разстройват и им личи дори визуално.

2. Не обичат шумните обстановки

Точно както интровертите и дивите зайци, хората, които са твърде чувствително не обичат шумните обстановки. В случай, че влизането в клуб в Петък вечер е като да получите електрошок, значи може би сте твърде чувствително. Такива хора също така имат проблеми и с работата в по-големи офиси, защото всички погледи и звуци могат да ги притеснят.

3. Ядосани са, когато са гладни

Да, това е реално нещо, което ви определя като твърде чувствителен човек, въпреки че ако следваме тази логика, то всеки с ниска кръвна захар трябва да е твърде чувствителен. В случай, че се разстройвате и ядосвате на хората около вас, когато сте гладни, то вие може да се твърде чувствителни.

4. Харесват изкуството

Кой не харесва хубавото изкуство? Изкуството, дори и това, което е лошо, е нещото, което вълнува всички човешки индивиди дотолкова, че да ни събира заедно. Не се опитвам да дискредитирам психолозите, които са отдали живота си на това да помагат на хора, които се идентифицират като твърде чувствително, но може би те биха могли да имат повече ползи от това, ако сап по-точни относно това какво прави един човек твърде чувствителен и как това се отличава от човешките емоции.


 


 

Коментари към "Няколко знака, че може да сте твърде чувствителни":
Най-четени
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част I 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

13:14 | 12-06-19| ходене...
 
12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част II 12 начина да...

Ето как да се възползвате...

12:32 | 12-10-19| Виж цялата статия
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg