Няколко начина да върнете искрата в брака си

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Независимо дали сте омъжени в продължение на шест месеца или шест години, е напълнонормално  част от искрата във вашата връзка да избледнее с времето.

Нещата винаги са най-вълнуващи в самото начало, а след започваме да се чувстваме удобно и някои неща сякаш липсват.

С течение на времето и двамата може да спрете да се опитвате усърдно, за да направите нещата вълнуващи или запомнящи се за вас.

Ето обаче шест начина, по които можете да запазите, или да възобновите, искрата във вашата връзка.

Прекратете рутината

Лесно е да влезете в рутина, когато сте с някого за известно време.

Животът ви заедно става предсказуем и малко скучен, но ако искате да върнете вълнението си във връзката си, прекъснете рутината си и започнете да правите нови неща.

Ако съботите винаги са били запазени за домакинската работа, планирайте едно приключение. Опитайте нещо ново заедно, за което може би сте говорели и никога не сте правили.

Изненадайте съпруга си

Кога за последен път сте изпращали на партньора си секси снимка, например? Не е нужно да сте напълно голи, но му изпратете снимка, заедно с пакостлив въпрос или съобщение за това какво ще се случи, когато се видите отново.

Помните ли чувството, когато изпращахате и получавахте изненадващи съобщения в началото на връзката ви? Може да не го правите повече, но те със сигурност могат отновно да съживят искрите.

Не се претоварвайте със задължения

Да, ежедневните задачи са нещо, с което всички ние трябва да се справяме, но ако им позволите да се превърнат във фокус на живота ви, то това бързо ще убие романтиката.

Вместо да спорите за това кой трябва да готви и кой не е измил съдовете снощи, предлагожете един на друг да готвите заедно.

Това може да бъде ценно време за романтика между всяка една двойка. Можете да промъкнете целувки или пък да комплиментирате уменията на партньора си.

Не се разсейвайте за един час

Изключете телевизора или компютъра и го оставете далеч. Вместо това, прекарвайте един час на ден в разговори с партньора си.

Можете да се насладите на романтична вечеря заедно, да поиграете някоя игра или да седнете на терасата с няколко чаши вино.

Ако сте свикнали да имате разсейване като буфер, може да се почувствате неудобно в началото, но не се отказвайте и не се връщайте към старите си навици.

Опитайте нови неща заедно

Според науката, новите преживявания активират нашата система за възнаграждение на мозъка.

Това повишава чувствителността на два химикала: допамин и норепинефрин, които носят чувства, подобни на тези на ранната романтична любов.

Това е още една причина да излезете от вашата рутина и да имате нови преживявания заедно.

Останете свързани

“Свързването” с партньора ви отново ще съживи искрата във вашата връзка.

Това включва добра комуникация, а темите от ежедневието до дълбоките и емоционалните трябва да се разкриват, споделят и обсъждат.

Това е начинът, по който развиваме и поддържаме високо ниво на интимност в отношенията с партньорите си.

Може би си мислите, че загубата на "искрата" е типична част от брака, но това не задължително е така!

Не е толкова трудно, колкото си мислиш, за да я върнеш, задържиш и поддържаш.

Както сами виждате, създаването или връщането на "искрата" отнема само няколко лесни, но важни стъпки.
 


 

Коментари към "Няколко начина да върнете искрата в брака си":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg