Няколко неща, които да обмислите преди да си направите татуировка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Да си направите татуировка не е лесно решение. Независимо дали е избирането на правилния татуист, решението каква татуировка искате или къде и кога – има много неща, над които трябва да помислите преди да влезете в студиото за татуировки.

Хектор Даниълс, татуист от Ню Йорк споделя с нас над какво трябва да се замислите преди да предприемете тази важна стъпка.

1. Изборът на татуировка

Фактът, че има доста процедури и грим, които могат да заличат вече направени татуировки, не е причина да излезете и да си направите татуировка само защото е модерно, а след няколко години да съжалявате за стореното.

„Мисля, че колкото повече време клиентът отделя за себе си и приятели, за да дискутира и формулира идеи какво иска… толкова по-спокойни са. Кожата ви няма да избяга; имате всичкото време на света“ - казва Даниълс.

Той добави, че ако се чувствате неспокойни и стресирани относно избора, може би трябва да отложите татуирането – това е нещо, в което трябва да се сигурни.

2. Мястото е ключово

Искате да е центрирано и на показ или пък някъде, където лесно може да го скриете? Според Хектор много от клиентите се тревожат за мястото от гледна точка на болката. Това няма значение, защото така или иначе татуировката ще боли – независимо от мястото.

„Мястото на което искате вашата татуировка ще определи как тя ще бъде направена. Мисля, че позиционирането е много важно, защото може да имате перфектната татуировка, но ако е направена на грешното място, клиентът може да се чувства странно когато се погледне в огледалото. Целта е, когато клиента се погледне в огледалото да се чувства горд с татуировката си, мястото на което е и как изглежда.“

3. Планирайте предварително

С татуировките идва и голяма отговорност. Важно е след като ви се направи татуировка да се грижите за нея.

„В случай, че заминавате за по-топъл климат и искате да се печете на слънцето и да влизате във водата – не искате да си правите татуировка ден-два преди пътуването. Най-добре да я направите поне 2 седмици преди това, защото има шанс от инфекция и избледняване на татуировката. Не обичам, когато аз и клиентът ми сме прекарали над 3 часа в работа по татуировката и накрая да излезе и да я съсипе под слънцето"

4. Направете си проучване

„Клиентите имат много повече средства за търсене на татуист откогато и да било. Има приложения, Гугъл, Пинтерест, а има и толкова много форуми и блогове за татуировки. Може да изпратите и-мейл на татуиста и да се срещнете с него; всичките тези неща наистина помагат. Консултациите са от изключителна важност за клиента и татуиста, защото показват и на двамата от какво се нуждае клиента."

5. Тренирайте доверието си

След като намерите татуиста, който искате да направи вашата татуировка е време да започнете да му се доверявате. Той не е тук, за да ви прецака и мисли това, което е най-добро за вас.

Почти сякаш скачат от самолет. Има някой зад тях и те вярват, че този човек ще дръпне въжето на парашута – мисля, че е горе-долу същото чувство. Трябва наистина да имат връзка с татуиста и да му вярват – тогава се получават най-яките татуировки, защото татуистът се чувства добре и няма някой, който да инспектира всеки един аспект от работата им."

6. Последно, но не на последно място – забавлявайте се!

„Татуировките са много специфични и даже съм виждал такива, които са терапевтични. Когато се направят правилно, когато клиентът си е направил „домашното“ и се чувства комфортно и уверено с татуиста – нищо не може да махне усмивката от лицето им, когато татуировката бъде завършена“ – казва Даниълс.
 


 

Коментари към "Няколко неща, които да обмислите преди да си направите татуировка":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg