Няколко признака, че вече връзката ви се разпада

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

В ранните си етапи, здравословните връзки придобиват почти магическо качество, което ги прави да изглеждат така, че обичта и признателността в тях да са безкрайни.

Когато нещата започнат да се объркват обаче, може да започнете да търсите знаци, които показват, че вече не сте влюбени или че отсрещният човек вече не ви обича.

Прекарвате по-малко време с партньора си.

В началото се чувствате сякаш не прекарвате достатъчно време с партньора си. В края на краищата има толкова много, което да научите един за друг.

Когато обаче сте във връзка а известно време, трябва да положите съгласувани усилия, за да прекарвате време заедно.

Когато стигнете до момента, в който се наслаждавате на разстоянието между вас, то най-вероятно може би има по-голям основен проблем.

Чувствате се апатични

Една от най-важните задачи във връзката е искрената грижа за чувствата и емоциите на отстрещния човек. Когато спрете да се грижите и спрете да искате да угаждате на другия човек, то той започва да се чувства изолиран и отхвърлен.

Това затруднява комуникацията между вас допълнително, което може да доведе до повече проблеми занапред.

Вече не сте привлечени към него

Отдайте значение на причините, поради които вие и вашият партньор не искате да правите секс, и се опитайте да решите проблемите, каквито и да са те.

Физическата интимност е ключова част от здравата, любяща връзка, така че ако причините не могат да се преодолеят, то най-вероятно вече не сте влюбени един в друг.

Отсрещният човек не еспециален за вас

Когато човекът, с когото сте вече не е специален за вас, това означава, че вероятно сте започнали да приемате връзката за даденост.

„Партньорите, които са влюбени, ценят половинките си и е по-вероятно да се почувстват късметлии, че са намерили такъв човек“, пише брачният и семеен терапевт Стивън Дж. Бетхен в „Psychology Today“.

"Ако чувствате, че партньорът ви е просто още една 'риба' в морето, то най-вероятно не сте влюбени в него".

Не мислите за тях, когато не сте заедно.

В началото на една връзка не можете да спрете да мислите за половинката си. Макар че е нормално някои от тези вълнения да се изчерпват, забравянето да включите партньора си във важни решения може да е знак за проблеми.

Липсва уважение

Има две неща, които всеки заслужава в здравата връзка: доброта и уважение. Когато уважението към другия човек изчезне, то може да възинкнат много повече караници за дребни неща и да спрете да слушате един друг.

Щом това се случи, по-добре да действате бързо. Опитайте се да разберете дали това е нещо по-конкретно, което ви притеснява във вашия партньор и отидете на семеен терапвет, ако имате проблеми с комуникацията. Ако не можете да спечелите уважението на партньора си обратно, то може би си струва да помислите дали все още сте влюбени.

Не ви пука

След като една връзка започне да се влошава, спирате да се опитвате да намирате начини да подобрите ситуацията и просто приемате състоянието й, което е по-малко от перфектно.

Това е може да накара партньора ви да се чувства зле, тъй като може и да не знае къде е сгрешил. Помислете само - ако умът ви е извън връзката, то може би сърцето ви също.

Не искате да работите над връзката си

Повечето от тези признаци могат да бъдат коригирани, когато бъдат разпознати достатъчно рано, но ако сте напълно демотивирани да направите промяна или дори да обсъдите проблемите, сърцето ви вече може да е твърде далеч, за да се влюбиотново.

Най-просто казано: Ако откажете да обсъждате какво наистина се случва, връзката ви може и да не се оправи.
 


 

Коментари към "Няколко признака, че вече връзката ви се разпада":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg