Няколко съвета как да останете спокойни, ако сте стресирани

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Можем да поемем поетично за всичко, което харесваме, но остава фактът - да останем спокойни под стрес е по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Животът можеше да бъде плавно плаване и от внезапно да избухвне миг по-късно. Случва се, особено в днешно време, когато сякаш животите ни са предвождани от стреса.

Има обаче лесни и ефективни съвети и трикове, които да ви помогнат да се успокоите незабавно.

Прочетете, за да разберете как можете напълно да се отпуснете в рамките на няколко минути, независимо от обстоятелствата в живота ви:

Точков масаж

Д-р Джош Кантор, който е кинезитерапвет обяснява, че най-добрите успокояващи нервни съдове на тялото са базирани на творбите на Терънс Бенет.

Те са разположени над центъра на всяко от очите, около два сантиметра над веждата. Тези точки трябва внимателно да се натискат за 3 минути с един или два пръстита, докато седните или лежите.

Докато натискате точките мислите за нещо успокяващо и релаксиращо, а за да подсилите ефекта можете да използвате и есенциални масла като например от лавандула.

Дишане

Макар и очевидно, то прави огромна разлика.

Обикновено вдишваме около 16-18 пъти в минута, но тези вдишвания са плитки според д-р Гелб, съавтор на "GASP!: Airway Health - The Hidden Path To Wellness".

По-ефективни за успокояване обаче са дълбоките вдишвания, които да правите по около три минути на ден.

Поемете си няколко дълбоки бавни вдишвания, позволявайки на корема да се отпусне и да се разшири.

Това е практически най-лесният начин да се успокоите във всяка ситуация, защото ще ви отпусне, ще намалите сърдечната честота и кръвното налягане.

Разтягания

Когато се чувствате зле, би било полезно да направите няколко разтягания.

Те спомагат за увеличаване на кръвния поток, отпускта стресираните мускули и насърчават дълбокото дишане, а както всички знаем, това е доста важно.

По-ранно лягане и събуждане

Според експертите, това е една промяна в начина на живот, която ще ви помогне да бъдете по-спокойни в дългосрочен план.

Плюс това, ако се замислите, дните ви ще са по-дълги и по-пълноценни, защото ще имате повече време да вършите любимите си неща!

Не пропускайте закуската

Не е толкова очевидно, но за тези от нас, които забравят да се хранят е важно да се отбележи.

Пропускането на закуска не е добър начин да започнете деня, защото когато нивата на кръвната захар спаднат, тялото ви изпада под стрес.

Раздразнителното усещане, което получавате, когато кръвната ви захар е ниска е изключително стресиращо за тялото и точно затова не трябва да пропускате закуската.

Не консумирайте кофеин

Когато на вашето тяло е под стрес, то произвежда кортизол - основният хормон на стреса.

Добавянето на кофеин допълнително ви кара да треперите и да се тревожите, което може да ви попречи да се успокоите.

Опитайте се да се ограничите до една чаша кафе или чай (ако съдържа кофеин( на ден, за да сте сигурни, че няма да влошите стреса.

Приемайте хранителни добавки

L-теанинът, коренът от валериан, магнезий, чаят от лайка и пасифлората са известни с това, че спомагат намаляне на стреса и повишено спокойствие.

Опитайте се да добавите един или повече от тях към ежедневния си режим под формата на хранителни добавки, за да забележите по-"зен" отношение към стреса.
 


 

Коментари към "Няколко съвета как да останете спокойни, ако сте стресирани":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg