Няма второ първо впечатление или Как да се запознаваме на коктейл и парти

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

„Може ли да ви помогна с чинията / чашата?”

Този въпрос може да бъде зададен не само от сервитьор, но и от човек, който знае добрите начини за непринудено запознанство на коктейли и партита. Първата стъпка често предопределя развитието на бъдещите ни отношения с даден човек, затова е важно да не се сгафим още преди да сме започнали.

Как да се запознаваме успешно? Отговорите варират от дебелите сборници за Класически етикет за коктейли и партита до семплата препоръка: „Просто се дръжте естествено!”.

Преди столетия правилата за общуване на обществени мероприятия са били толкова строги, че за тяхното спазване се е налагала  предварителна подготовка и изучаване. Във Викторианска Англия всяка млада дама или джентълмен са били въвеждани в обществото по строго определен сценарий по време на организираните за целта събития: вечеринки, матинета, балове, приеми и т.н. За правилното протичане на тези „инициации“ в обществото са се грижели специалисти, наречени в учебниците по етикет „контактьори”. Те са имали задачата да представят един на друг подходящите двойки и да снижават неловкото първоначално напрежение, въвеждайки участниците в непринудени разговори.

За наше голямо облекчение, днес запознанствата на обществени места не са толкова усложнени. И въпреки това, ако си необвързан и търсиш запознанства, задачата остава все така  трудно разрешима предвид обичайната деликатност на тази тема у нас. Необвързаните се вълнуват от  два основни въпроса: как да изберат подходящото място, в което да търсят запознанства и кой е успешният подход, който ще доведе до запознанство с интересните хората, които са ги впечатлили на някакво събитие?

Ето няколко лесни практически препоръки за успешни запознанствата по време на Партита,  Коктейли и други събития от този тип:

Движи се! Ако тихо се сгушиш в някой ъгъл с телефон в ръка, никой няма да те забележи. Затова всеми чаша питие в лявата ръка и се разходи сред хората спокойно и уверено. Първо се огледай за лица, които вече познаваш и които биха могли да те запознаят с други интересни персони наоколо.

Улови мига! Можеш сам/сама да се запознаеш с някого, стига да уловиш точния момент. Избягвай да правиш опити за сближаване с човек, който е въвлечен в интересен разговор. Изчакай докато човекът остане сам, но не го заговаряй точно когато устата му е пълна или ръцете му са заети. Ако набелязаният за запознанство субект е в група, нищо не пречи да се присъединиш към групата му и да се вслушаш в разговора, за да можеш евентуално да се включиш с мнение по разисквания въпрос и така неусетно да бъдеш приет в неговото обкръжение.

Избягвай забранени теми! Такива са сексуални шеги и намеци, негативни изказвания по адрес на партито, домакините или гостите. Прекомерното любопитство относно събеседника също може да изиграе лоша шега. Потърси тема, която би могла да е интересна и за двама ви - например общи интереси, общи познати, хобита.

Бъди като пеперуда! Целта на подобни събирания е да се запознаваш с повече хора. Не бива да обсебваш един или двама събеседника за цялата вечер. Пожелай им приятно изкарване и ги остави да се запознаят и с други гости наоколо.

Остави спомен! Един от добрите начини да си спомнят за теб и на другия ден, е да оставиш  визитка още при запознаването или в края на разговора.

Дори и с помощта на подобни препоръки, запознанството между  хората и в днешно време остава сложна и деликатна материя. Отскоро пред необвързаните в България се отварят нови възможности  и примамливо решение на задачата къде и как да се запознават с други необвързани. След почти 2-годишен успешен опит в организирането на големи партита за необвързани, които традиционно събират по 250-300 човека, Club R отново се изявява като новатор в организирането на подобни събития. На 26-ти февруари ще се състои първият в България Коктейл за необвързани. В изискана клубна обстановка домакините умело ще модерират запознанства между 50 елегантни дами и 50 привлекателни господа. Интересът към това събитие е голям и се очаква то да даде начало на поредица събития за необвързани – тип Коктейли за запознанства, които да станат неделима част от обществения живот.

 Повече подробности на сайта  www.clubr.bg


 

Коментари към "Няма второ първо впечатление или Как да се запознаваме на коктейл и парти":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg