Обичайте се, бе, хора! Полезно е за здравето

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

„Всичко, от което се нуждаем, е... Любов!“ са казали Бийтълс и, по дяволите, толкова са прави.

 

Има ли Любов - във всичките й измерения, животът е просто прекрасен. Има ли любов – в онзи палав смисъл, човек се чувства прекрасно не само емоционално, но и здравословно. Вижте защо любовта е страшно полезна...

 

Тя подмладява!
Доказано е, че тези, които се радват на щастлива любовна връзка, изглеждат по-млади. Това се дължи на засиленото кръвообращение към кожата, което стимулира производството на важни за красотата й вещества и я насища с кислород.

 

Тя извайва фигурата!
Не рядко хората отслабват, когато се влюбят. Това се дължи на еуфорията! Тялото е под влиянието на адреналина, а той има способността да потиска апетита.

 

Тя предотвратява стреса!
Когато човек е влюбен, гледа много по-леко на живота. Особено, когато любовта му е споделена... Тогава направо летиш в облаците! Стресът остава на заден план, а оптимизмът се превръща в твоя запазена марка. Това се дължи на големите количества допамин (хормонът на щастието и търпението), които се отделят в организма на влюбените.

 

Тя предпазва от грип!
Любовта е нещо като естествена ваксина срещу неприятното неразположение. Според ново изследване 5 минути на взаимна грижа и подкрепа повишават имунитета значително. Това се дължи на повишеното производство на имуноглобулин в организма. Или иначе казано – тялото се насища с антитела срещу настинки, грип и други заболявания.

 

Тя ни прави по-успешни!
Доказано е, че влюбените хора, които се радват на щастлива и пълноценна връзка, се справят много по-добре и с професионалните си задължения.

 

Е, нужно ли е да ви убеждаваме още колко е полезно да се обичате?  


 

Коментари към "Обичайте се, бе, хора! Полезно е за здравето":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg