Остров забранява вноса на нездравословна храна

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Когато хората се опитват да намалят на нездравословната храна, често я изхвърлят от къщата си. В случая с Торба, провинция на Вануату, нездравословната храна ще бъде премахната от целия остров. „The Guardian” съобщава, че островът иска да постави ограничения върху вноса западните храни в полза на местните и туристите изглежда харесват продуктите и ресурсите, с които разполага земята на Торба.

"В момента имаме инфилтрация на нездравословна храна от чужбина," Отец Люк Дини, ръководител на местния туристически съвет, казва за The Guardian. Това ограничение ще се прилага за сладки, но и неща като ориз, юфка, бисквити и консерви от риба и месо. Вместо това, те се надяват забраната да насърчи 10000 души да се възползват от местно произведени риба, миди, таро, сладки картофи, и пау пау и това са само някои от островните хранителни ресурси.

Лесно е да се вари юфка или ориз, но те почти нямат хранителна стойност, освен това не е необходимо да се яде вносна храна, когато имаме толкова много местни храни, отглеждани по биологичен начин на нашите острови ", обяснява Дини.

Докато местните жители на Торба са относително здрави, Дини се надява , че забраната ще ги насърчи да поддържат навика да ядат здравословно.

"В други провинции, които са приели западната диета виждате доста млади момичета, но когато те се усмихват имат развалени зъби, защото захарта е разрушила зъбите им," казва той пред „The Guardian”. "Ние не искаме това да се случи тук и не искаме да се развиват заболявания, които идват с западна диета  на нездравословна храна."

И това е само началото. До 2020 г.  Торба се надява да бъде първата органична провинция на Вануату. Ето това е сериозен самоконтрол.


 

Коментари към "Остров забранява вноса на нездравословна храна":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg