Перфектен тен на лицето в 8 лесни стъпки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Изглежда съвсем просто - нанасяте основата, отгоре слагате фон дьо тена и сте готови. Уви, не е точно така. Напротив, не всички успяват да се справят с този тънък, но основен момент от грима, и, както има една приказка, вместо да изпишат вежди, вадят очи.


А фон дьо тенът има силата да направи вида ви не просто красив, а безупречен. Но иска малко повече внимание за овладяване.


1. Тествайте трите нюанса на скулите и под брадичката


Едно от предизвикателствата на фон дьо тена е изборът на правилния нюанс. Това обаче е сериозен проблем - голяма част от жените не успяват да намерят своя продукт и действат на принципа проба-грешка.
Има един трик, който спестява много усилия. Не тествайте нюансите на горната страна на ръката, а на скулите и под брадичката. Там цветът ще отговори най-добре на кожата на лицето.


2. Използвайте два различни нюанса


В зависимост от това колко време прекарвате на слънце, тенът ви всъщност може да е в два различни тона. Челото, например, може да е по-тъмно от челюстта. За такива случаи е добре до имате фон дьо тен в два различни нюанса - един по-тъмен за местата, на които слънцето докосва кожата по-често, и един по-светъл за останалите.


3. Трябва да познавате кожата си и какви формули й подхождат


Типът на кожата ви и формулата на продукта вървят ръка за ръка. Ако кожата ви е суха, търсете формула с емолиенти, овлажняваща база като масло от шеа. Дамите с нормална кожа могат да си позволят да експериментират с различни текстури, но течните изглеждат много естествено и озаряващо.


4. Използвайте четка за фон дьо тен


Не залагайте само на пръсти и гъбички. Инвестирайте в добра куполна четка, защото не всяка част от лицето има нужда от еднакво количество грим. Проблемните участъци от кожата също трябва да бъдат третирани по различен начин.


5. Опитайте техниката на щриховане


Ако използвате течни или кремообразни продукти, най-добрият начин за нанасяне е техниката на щриховане. Това означава да нанасяте фон дьо тена с леки, "отскачащи" движения с четката. Това прави тена естествен, фон дьо тенът е незабележим и приляга като втора кожа.

 
6. Посоката на нанасяне 


Препоръката, която винаги даваме, е, каквото и да нанасяте на лицето, движенията да са отгоре надолу, за да си помогнете в предотвратяването на бръчките. Противно на това правило обаче, при нанасянето на фон дьо тена експертите препоръчват да движите четката отдолу нагоре, защото обратното движение запълва порите и това ги прави по-видими.


7. Започнете от средата


По принцип най-сериозните зачервявания се случват в Т-зоната. Това е и участъка от лицето, който се нуждае от най-голямо покритие. Нанесете по-голямата част от фон дьо тена върху носа, средата на челото, брадичката и ябълките на бузите и оттам разнесете навсякъде. Така покривате петте зони, които имат нужда от повече покритие.


8. Пудра само в Т-зоната


Най-неприятната ситуация в грима – брашненото лице! Перфектния вариант е, когато фон дьо тенът е просто незабележим. Пудрата е добър вариант, за да избегнете лъщенето, но пък прекаляването с нея може да ви направи лицето именно "брашнено". Слагайте пудра само в Т-зоната, която се омазнява най-много.
 

Вижте още:

Как да изберете правилния цвят фон дьо тен


Есенно-зимни проблеми с фон дьо тена


 

Коментари към "Перфектен тен на лицето в 8 лесни стъпки":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg