Пикът на затъмнението на днешната кървава Луна наближава

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Да разнищим още малко днешното Лунно затъмнение и неговото влияние. То започна  в 20 ч. и 15 минути и ще продължи до 2.30 часа след полунощ. Пикът му ще бъде от 22.30 ч до 0.13 ч. на 28 юли. Луната  ще има тъмно червен оттенък (откъдето идва името Кървава луна). То ще е най-дългото за XXI век, според  Дарик радио.

В случай, че сте чули слуховете за кървавата Луната, спкойно: Пълната луна днес, 27 юли, няма да сложи край на света. Но това не означава, че тази лунна фаза ще премине напълно спокойно. Всъщност астрологическият пик днес  може се окаже нещо напълно положително.

В рамките на вярванията, позоваващи се на природата пълната луна този месец е известна като „благословената луна” (най-вероятно за плодородните дървета и култури, растения и цветя, на които ранните езически племена се радвали по това време на годината).Тези вярвания са свързани с хубавите дни на „зрялото” лято, когато имаме време да си починем, да се огледаме и да бъдем благодарни за това, което природата и лятото ни дават. И дори ако не можете да отделите цял ден, за да се отпуснете (кой може, вече?), прекарването на малко време, отразяващо всички добри неща в живота ви, е лесен начин да се почете тази фаза на луната.

Както вече писахме, тази година Юлската Благословена луна ще мине под знака на "Водолея" - интелигентен въздушен знак, известен с хуманитарните си инстинкти. Астролозите пишат, че пълнолунията във  Водолей са полезни, за да се свържете отново с вътрешно си  аз и неговата най странна част и  да отпразнувате това, което ви прави различни от всички останали. Те добавят, че може да се почувствате принудени да действувате за решаването на по-грандиозни планове или задачи, които не са съвсем идеалистични, планове които са зреели в главата ви дълго – особено такива, които ще повлияят на големи институционални промени. (Не знам за вас с мен е точно така!) Накратко, пълнолунията в знака на Водолея целят да изкарат на бял свят лудия учен, радикалния революционер, във всички нас. При мен е революционера. А при вас?

Когато енергията на Благословената луна се комбинира с тази на Водолея, това може да ни даде здравословна доза перспектива. Ако обърнем вниманието си към благодарността и общото благо, можем да осъзнаем какво можем да направим, за да покажем благодарност на онези, които са ни помогнали, а след това да върнем услугата.  

Защо просто не вземете едно кафе повече и за колегата си по път към офиса, например. Или, може би вашият съквартирант или съпруг/съпруга се е грижил повече за домакинството до сега защо не го отмените в миенето на чинни следващият път?

Тъй като пълнолунието през юли ни подканва да припознаем доброто, то също така и ни подтиква да правим добро. Така че, дори ако решите да се качите на покрива да наблюдавате лунното затъмнение преди утрешния ретрограден Меркурий, намерете спокойствие във факта че, небето, поне отчасти, иска от вас да погледнете от светлата страна на нещата  и да добавите малко повече светлина към света в целия този процес на съзерцание.


 

Коментари към "Пикът на затъмнението на днешната кървава Луна наближава":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg