Подкрепете каузата на SOS Детски селища и Дормео България

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

От началото на месец март тази година Дормео България и SOS Детски селища България стартираха съвместна кампания - МАЛКИ стъпки за ГОЛЯМО бъдеще. Целта на кампанията е да събере средства за извънкласни занимания на децата и младежите, за които се грижат от SOS Детски селища България. Каузата се подкрепя и от актьорите Силвия Лулчева и Николай Урумов.

 

Подкрепи и ти каузата!

 

Изпрати СМС с текст ДА на номер 1287 и дари 2 лева!*

 

Общата сума, която организаторите са поставили за цел е 34 881, 54 лв.

 

Сумата, която е  събрана  до момента, можете да видите чрез онлайн брояч в реално време ето тук.


Средствата, които бъдат събрани, ще бъдат изразходвани в период от 1 година и ще бъдат разпределени между следните активности:

• допълнителни уроци по математика, български език и литература, чужди езици;
• шофьорски курсове, програми за професионална ориентация и стажове за по-големите;
• занимания по пеене и музика, изобразително и приложно изкуство, сценични изяви;
• народни и модерни танци, плуване, футбол, баскетбол, фехтовка, конна езда;
• екскурзии, зелени училища, организирани ваканции и лагери със занимания по интереси.

 

 

Попитахме деца, израснали в SOS Детски селища България, за най-хубавите им моменти и те ни разказаха много вълнуващи истории. Щастливите мигове включват и извънкласни активности, които са им дали увереност, нови умения и познанства.

 

Малчо, ученик на 15 години, ни разказа за първата си изява на сцена, която е била придружена с безценен подарък- първи музикален инструмент. Събрал увереност, Малчо се занимава с музика и до днес.

 

Благодарение на извънкласни проекти и състезания, Мария, която е само на 18 години, вече е посетила Германия, Италия и Македония. Тези изживявания са създали у нея любов към пътуването и приключенията.

 

Извънкласните активности развиват мисленето и креативността на децата, но освен това създават социални умения и увереност. Ева ни разказва за уникалния опит, който получава като презентира пред ООН на конференция в Женев за проблемите на децата.

 

Децата получават сила и подкрепа и от своите приемни родители. 

 

Фани Ангелова е била приемна майка на общо 18 деца до момента. Като приемна майка денят й е изпълнен с трудности, но и с прекрасни мигове с децата. Докато те се учат, тя извършва обичайните за една домакиня задължения, а след това заедно се заемат с домашните, разходка, игра и разговори. Вечер гледат и филми заедно. Всяко дете има своя собствена стая по негов вкус и я нарича „своя“.

 

Каква е мисията на една приемна майка в SOS Детски селища България?

 

„Всеки има нужда да бъде обичан! Моята мисия е да дам сили и обич на тези деца, за да може винаги да носят доброто отношение в себе си. Приемам изцяло своите деца с техните потребности и нужди. Аз ги обичам и са ми нужни дори като коректив към самата мен. Благодаря им, че и те приемат мен!“

 

Подкрепи и ти каузата!

 

Изпрати СМС с текст ДА на номер 1287 и дари 2 лева!*

 

* Цена дарителски СМС: за абонати на всички мобилни оператори крайната цена на СМС е 2 лв. и не се облага с ДДС; за потребителите на предплатени услуги към всички мобилни оператори, крайната цена на СМС е 2,40 лв. с включен ДДС. Виж общите условия тук: http://www.dormeo.bg/obshti-uslovia-na-sos-kauza/


 

Коментари към "Подкрепете каузата на SOS Детски селища и Дормео България":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg