Полезните свойства на авокадото

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Популярността на авокадото се дължи на неговата богата, кремообразна текстура и мек вкус.

Авокадото е плод, който принадлежи към семейството на група, която включва и членове като например канела и лавр.

Има десетки разновидности авокадо, които варират по размер, цвят и текстура и в днешно време са станали изключително популярна във всичко - от препечени филийки до десерти.

История

Авокадото произлиза от Централна и Южна Америка и е внесено във Великобритания в средата на 1900-те години, като сега те се произвеждат в САЩ, Карибите, Мексико, Бразилия, Израел и Австралия.

Хранителни акценти

Авокадото е отличен източник на мононенаситени мазнини и витамин Е.

Въпреки това, авокадото е с високо съдържание на калории, поради високото си съдържание на мазнини.

Половин авокадо се брои за голяма част от дневната порция мазнини на ден и тези, които се стремят да поддържат теглото си ще трябва да ограничат приема до две на седмица, докато в същото време увеличават порциите от други нискокалорични плодове и зеленчуци.

Авокадото съдържа повече фибри, отколкото други плодове и съдържа редица полезни минерали като желязо, мед и калий, а също така е добър източник на витамин В и фолиева киселина.

Ползи за здравето


Диетолозите препоръчват да приемаме повече ненаситени мазнини, които се съдържат в авокадото, тъй като те са по-добри за здравето на сърцето, отколкото наситените мазнини.

Изследванията показват, че мононенаситените мазнини помагат за предпазване от сърдечни заболявания и понижават кръвното налягане.

Авокадо съдържа олеинова киселина и линолова киселина и затова се препоръчва като храна за предотвратяване на висок холестерол.

Няма съмнение, че калоричното съдържание на авокадото е по-голямо от другите плодове и зеленчуци, като едно малко проучване показва, че съдържанието на мазнини в авокадото може да ви държи сити по-дълго и да намали апетита ви.

Наред с посочените по-горе ползи, то е богат източник на антиоксиданти, витамин Е и група каротини, за които се смята, че помагат за поддържане на здравето на очите

Как се избира и съхранява

Авокадото се яде най-добре, когато е напълно узряло.

За да постигнете това, оставете го на стайна температура за около седмица и го стискайте внимателно от време на време.

Когато е зряло, авокадото трябва да бъде меко, но не прекално много при натиск.

Трябва да знаете обаче, че трябва да се поставя в хладилника, докато не е узряло.

Веднъж отворен, можете да изстискате малко лимонов сок върху месестата му част, за да го предпазите от потъмняване.
 


 

Коментари към " Полезните свойства на авокадото":
Най-четени
 Защо потният скалп може да е причина за редица проблеми? Защо потният скалп...

Научете защо!

10:15 | 07-16-19| потен скалп...
 
 Полезните свойства на активния въглен за кожата и косата Полезните свойства...

Опитайте тези съвети и сме...

14:15 | 07-09-19| полезни...
 
4 етерични масла, които намаляват задържането на вода и подуването на краката 4 етерични масла,...

Какво причинява подуването и...

16:15 | 07-09-19| Виж цялата статия
 
Няколко признака, че пиете прекалено много вода Няколко признака, че...

Свръххидратацията е също...

18:30 | 07-09-19| няколко...
 
Няколко лесни начина да засилите метаболизма си Няколко лесни...

За да сте по-здрави!

11:00 | 07-08-19| няколко...
 
Какъв хайлайтър трябва да изберете според типа кожа? Какъв хайлайтър...

Научете повече!

12:15 | 07-15-19| хайлайтър...
 
7 изненадващи начина, по които можете да използвате бананите 7 изненадващи...

Чай за сън, балсам, избелване...

16:03 | 07-17-19| Виж цялата статия
 
Салма Хайек публикува снимка на побеляващата си коса Салма Хайек...

И е горда от този факт!

11:10 | 02-07-19| побеляла...
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg