Полезно ли е безкофеиновото кафе?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене
В случай, че искате да намалите приема на кофеин то безкофеиновото кафе може би ви се струва като правилния избор. Не оставяйте името му да ви заблуди - то не е напълно без кофеин, но колко точно зависи от начина на преработка.
 
Начинът на преработка може да засегне нивата на кофеин и точно за това има някои безкофеинови кафета, които все пак действат като обикновено кафе. Знае се, че при процеса на преработка се премахва около 97% от кофеина. Това оставя една чаша безкофеиново кафе с около 3 милиграма кофеин сравнено с обиковено кафе, което съдържа 85 милирама кофеин.
 
Е, по-полезно ли е в крайна сметка?
 
Независимо дали с кофеин или без, кафето е пълно с антиоксиданти. Безкофеиновото може и да съдържа по-малко антиоксиданти, но това не го прави без полезни качества. Той може да спомогне за предотвратяването на някои типове рак и диабет.
 
Проучвания показват, че безкофеиновото кафе има много благоприятно качество върху цялостното здраве. Ето и някои от неговите ефекти:
 
- Безкофеиновото кафе намаля риска от рак на ректума.
 
- Консумацията на кафе и безкофеиново такова защитава невроните в мозъка и могат да предотвратят болести като тази на Алцхаймер или Паркинсон.
 
- То действа благоприятно при депресивни състояния, а също така и възпаления
 
Когато става въпрос за кафе, всичко зависи от вас и това как тялото ви реагира на кофеин. В случай, че не изпитвате странични ефекти - продлъжавайте да си пиете  обикновено кафе. Ако искате обаче да намалите преима си на кофеин, то  по-добрият вариант е да се обърнете към безкофеиновото кафе.
 
В случай, че предпочитате и нещо с по-сладък вкус също можете да си вземете безкофеиново, защото то има по-мек вкус.
 
Добрите новини въпреки всичко са, че независимо от вашите предпочитания все още може да се насладите на чаша вкусно кафе. Не е ли прекрасно?

 

Коментари към "Полезно ли е безкофеиновото кафе?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg