Ползите на морето за човешкото здраве (част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Морето може да бъде лек за много психически и физически болести. Чрез пясъка, въздуха, вълните и водата ние осигуряваме на тялото си огромен приток на положителна енергия. Вече ви споменахме за състава на морската вода. Обяснихме ви и защото тя влияе благоприятно на физическата ни красота. Но полезните свойства на морето не са се изчерпали дотук. Вижте още няколко много любопитни факта за положителното му влияние върху здравето и психиката ни.

Защо морето е извор на здраве?

o  Морската вода има способността да активира естествения процес на лечение в тялото, което стимулира и по-добрата работа на имунната система. Чрез плуване в морската водата, вие отваряте порите на кожата, което позволява на тялото да абсорбира морски минерали, като същевременно изхвърля вредните токсини.

o Морската вода повишава нивото на кислород в кръвта ни. По този начин се увеличава количеството на полезните елементи, които са необходими на кръвта за преборването със свободните радикали.

o  Морският въздух и мъглите са наситени с отрицателно заредени водородни йони, които са мощни антиоксиданти. Вдишването им рано сутрин, между 5 и 6 часа, засилва имунната система и подобрява цялостното здраве на всяка клетка в тялото ни. Морските пари са особено полезни за хората, които имат проблеми с горните дихатени пътища.

o Йодът, съдържащ се и в морската вода, подобрява функцията на имунната система и повишава активността на щитовидната жлеза. Той е мощен природен антисептик, защото увеличава способността на тялото да се бори с инфекциите. Йодът убива паразити, бактерии и гъбички.

o  Морската вода подобрява циркулацията на кръвта, заради високата концентрация на минерали. 

o  Тя може да ни облекчи и при простуда или грипни симптоми. Много е благоприятна за лечение на бронхит и синузит.

 Защо морето ни прави по-щастливи?

Морето има наистина огромни ползи за физическото ни здраве. Но ползите му за психическото ни състояние са може би най-впечатляващата му способност. И въпреки, че знаем, какви са научните обяснения за положително влияние на морето върху човешката психика, все още не можем да повярваме, как е възможно морската терапия да е толкова ефективна. Дами, 10 дни почивка на морето, се равнява на цяла година терапия. Вижте защо.

o Морската вода и слънцето работят в синергия за лечението на много емоционални разстройства като депресия, нервност, тревожност, апатия и много други.

o Морската вода съдържа магнезий, литий и бром, които са изключително успокояващи елементи, заради способността им да стабилизират и поддържат нормалните нивата на серотонин, мелатонин и триптамин в мозъка. Литият например често е основена съставка на лекарства за лечение на биполярно разстройство.

o Високото съдържание на магнезий в морска вода може ефективно да помогне за намаляване на стреса, за отпускането на мускулите и нервите и за цялостното спокойствие в организма.

o Минералите, съдържащи се в морската вода, са един вид природни сънотворни, които подобряват значително качество на съня. Те пък съставят много лекарства за лечение на безсъние.

o Морската вода е отличен метод за лечение на много нервни проблеми, защото повишава чувството за благополучие и релаксация.

 

Вижте още:

Храни за страхотна кожа след лятото

Хидратация на кожата за лятото


 

Коментари към "Ползите на морето за човешкото здраве (част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg