Ползи за здравето от яденето на пица

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

С въпроса колко много хора я обичат, мнозина питат и: "Да , но дали пицата е полезна за теб?" В продължение на години пицата се свързва с качване на тегло и други здравословни проблеми, но се оказва, че тя не е толкова лоша, колкото си мислите.

Много хора смятат пицата за нездравословна вечеря, някои търсят здравословни рецепти за пица и оспорват нейната хранителна стойност.

Може да сте изненадани да научите, че пицата може да бъде ядене с високи хранителни стойности, което покрива повечето основни хранителни групи, като по този начин отговаря на хранителните изисквания.

Соса

От соса за пици, започва всичко. Състоящ се от домати, които съдържат ликопен - мощен антиоксидант.

За ликопена е известно, че намалява риска от някои видове рак. Установено е, че яденето на пица веднъж седмично може да помогне за предотвратяване на рак на стомаха, дебелото черво, простатата, хранопровода, устата и белия дроб.

И не само доматите, са добри за вас.

Гарнитурата (или покритието на тестото)

Лукът е богат на витамин С, фибри и хром. Те са ефективни при понижаване на кръвната захар и холестерола. Червените чушки са добър източник на витамини А, С и В6, докато черните маслини се борят със сърдечни заболявания и понижават холестерола.

Можете да търсите здравословни варианти на пица, но повечето пици имат много от хранителните ползи, които търсите.

В подкрепа на ползите

Освен способността й да намалява риска от някои видове рак, също така е установено, че пицата не допринася за коронарна артериална болест. Изследванията също така показват, че пицата може да помогне за предотвратяване на инфаркт.

Нуждаете се от допълнителни доказателства, за да отговорите на въпроса си: " Здравословна ли пицата е за вас?" Кой се нуждае от здравословни рецепти за пица, когато можете просто да се насладите на нормална пица!

Основни хранителни групи

За изненада на всички, пицата покрива повечето от хранителните групи:

Сиренето е източник на калций

Сосът и тестото са източник на антиоксиданти

Добавянето на зеленчуци покрива още хранителни групи

Месото и пилето осигуряват протеини

Разбираме скептицизма около пицата, но както виждате, тя наистина не е толкова лоша. Следващият път, когато хапвате пица, ще бъде без вина.

Опции за здравословна пица

 

Някои хора не вярват на пицата и търсят здравословни рецепти за пица и нискомаслени варианти. За да направите най-здравословната пица, просто хвърлете отгоре колкото се може повече полезни храни, колкото искате! Можете дори да смените соса.

Ако наистина искате да имате супер здравословна пица, можете да направите основата от карфиол.

Както научихте, могъщата пица всъщност не е толкова лоша, колкото мнозина смятат. Въпреки репутацията си, тя до голяма степен е полезна и може да се консумира на всяка възраст. Не позволявайте на стигмата около нея да ви възпира да й се наслаждавате. Освен това, никой не трябва да се чувства виновен, че се наслаждава на парче или две от любимата си пица!

Можете да потърсите здравословни рецепти и да направите своя собствена пица за семейна вечеря!


 

Коментари към "Ползи за здравето от яденето на пица":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg