Правила за хидратиране на кожата

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Организмът е 70 до 80 % вода. От тях около 20 % се намират в кожата. Когато обаче е дехидратирана, има неприятен сух вид, губейки своята еластичност.

Често дехидратацията се получава от използването на продукти, премахващи и влагата, освен мазнините. Затова според типа кожа, трябва да се използват и подходящите измивни средства.

При ползване на такива с повече алкохол, мазната или кожа с акне, също може да бъде дехидратирана.

Можем да хидратираме кожата с прием на вода, който не трябва да бъде по-малко от литър, литър и половина, а в топлите и горещи дни и повече.

При детоксикиращи диети или диети е необходимо дори да бъде 3 л. вода дневно.

Но само пиенето на вода не води до пълна хидратация на кожата.

Необходимо е и правилното ползване на различни козметични продукти, които да ни предпазят от дехидратация.

Да се съобразяваме, че нормалната кожа например трябва да се хидратира с продукти, които са подходящи за нея. Това са най-често хидратиращи кремове за млада кожа, а за по-възрастна са кремове, богати на хиалуронова киселина.

При суха кожа, тези средства трябва да са по-мазни, имащи повече мазнини, особено през зимния период. Силният вятър в планината, а и вятърът по морето, са фактори, които най-бързо водят до дехидратация. 

Ние трябва задължително да използваме – през лятото – слънцезащитен крем, а през зимата – слънцезащитен крем, комбинирайки с продукт, който да е хидратирал и омазнил сухата кожа.

За премахване на излишния себум от кожата на пазара има достатъчно средства, по-голяма част от които са водни разтвори. Те са ефикасни в почистването без да увреждат и да дехидратират.

Мицеларните води например съдържат частици, които едновременно почистват и хидратират кожата.

За външна хидратация са препоръчителни и термалните води, спомагащи кожата да не изсъхва. Понеже тези води са богати на минерали, е добре да бъде поставен емулиент или крем, запазващи постигнатата хидратация.

Благоприятно е и да ползваме почистващи разтвори за всички типове кожа, след като се приберем вкъщи или когато сваляме грима.

Ако нямаме термална, можем да ползваме и минерална вода за пръскане или обливане на лицето.

Добре е и да не забравяме да ползваме хидратиращи продукти след душ, след слънчевите бани, вечерта, нанасяйки по цялото тяло.
 


 

Коментари към "Правила за хидратиране на кожата":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg