Празничен грим, вдъхновен от Х фактор

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Както всяка година блясъкът ще спаси празничния грим. Тази година обаче още повече! Това казва гримьора Раджан Толомей – пръв международен артист-гримьор за Макс Фактор. Срещайки го зад кулисите на шестия епизод на Х Фактор, който ще бъде излъчен в четвъртък на Sky One HD (Max Factor е официален спонсор на предаването),  той обяснява за списание Амика, че”блясъкът е като кислород за грима”. И ние, които сме обичали винаги блясъка като някакви тинейджърки, веднага задълбочаваме въпроса.

Можете ли да обясните как може блясъкът да се използва по най-добрия начин, без риск да прилича на карнавален грим?

Блясъкът придава брилянтност, там където тя отсъства. Той е последната фаза на една нова философия на грима, основаваща се на комбинацията и наслояването на различни текстури. Нанесете без страх върху червилото и сенките за очи, или върху веждите, покривайки ги изцяло. Най-лесният начин на използване, обаче, е върху устните. Смесен с гланц, блясъкът кара да изпъкне всеки нюанс на червилото.

Ако сте поканени на специално парти, където можете да се осмелите на театрален грим, какви тенденции препоръчвате?

Разбира външния вид на Дейвид Бауи за обложката на албума Aladdin Sane от 1973 г., този с мълнията  в червено и синьо, нарисувана на лицето му. Ако искаш нещо по-тъмно, обаче, може да да се вдъхновиш от Kiss.

Коя е частта на лицето, на която трябва да се обърне специално внимание, ако искаме да създадем един съвременен грим?

Веждите никога не се пропускат. Освен да ги направите по-плътни и определени, те може да се превърнат в основен елемент на външния вид. Можете да ги оцветите изцяло, например. С нюанс на петролено черно, среднощно синьо, индиго, червено или ултрамарин. Или можете да  ги покриете с блясък, за да се върнем на темата.

Ако оцветим веждите си как да гримираме останалата част на лицето?

За очите е достатъчна черна спирала на миглите. Устните обаче, могат да бъдат оцветени. Правилните съчетания, които да следвате са тези: черни вежди / червени устни; сини вежди / лилави устни;  петролени вежди / устни цвят сьомга;  червени вежди / матово черни устни.

 

Последните три визии, създадени със съдействието на Лука Томасини, творчески директор на X Фактор -  Рошел, Ева и Гая могат да бъдат източник на вдъхновение за грим през празниците?

И за трите визии важат същите правила: максимална персонализация и желание да се стигне отвъд върха. От Рошел можете да копирате екстравагантността, която излъчва погледа с този грим. Редуването на кафяви тонове върху клепачите, червено и фуксия,  използвайки Colour Elixir Lipliner Red Rush с наслагване върху кафявите нюанси. За Eва опушените очи,направени с черни нюанси, кафяво, сиво и бронз (горния продукт: Smokey Eye Drama Kit Lavish Onyx ). Гайае  пълна с предложения, миглите на снопове в стил Туиги (Twiggy Jeordie Osbourne White) , постигнати със спирала False Lash Epic Black и червени устни, вдъхновени от Мерилин Монро (оцветени с цветовете Elixir Lisptick Ruby Tuesday).

Визиите са много различни една от друга. Има ли елемент, който ги обединява?

Това е златото, има злато във всяка една. Отражението на момента, детайлът, който прави всеки вид съвременен. Златните прашинки могат да се прилагат във вътрешен ъгъл на окото, арката на веждата, върха на скулата, над носа или - основна позиция, за да блестят и се уголемят визуално  устните, т.нар. „арка на Купидон”.

 

За певиците специално, коя част от тялото и лицето не може да се пропусне, когато се отнася за външния вид?

Със сигурност ръцете и ноктите в частност. Особено, когато държат и движат микрофона. Тенденцията е да се прилага  металик или блясък, с цилиндрична форма или с овална форма. Стига  със сърцата и цветята. Романтика е изместена от графичния дизайн.

Френския маникюр модерен ли е още ?

Спасен е само и единствено ако на мястото на бялата линия се прилага блясък.


 

Коментари към "Празничен грим, вдъхновен от Х фактор":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg