Предимствата от използването на продукти за грижа за кожата, базирани на глицерин

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Множество компании произвеждащи козметика за грижа за кожата използват глицерин като основна за своите продукти. Питали ли сте се обаче защо?

Причината е  броят на предимствата, които тази съставка може да предложи.

Тази безцветна и без мирис съставка се нарича още като глицерол. Тя може или да бъде получена по естествен начин от растителни масла, или да бъде произведена синтетично.

Глицеринът също така е и овлажнител, което означава, че може да задържа повече влага в кожата.

Ето и някои от неговите предимства:

Овлажнява

Едно от основните свойства на глицерина включва привличане на влага от въздуха към най-горния слой на кожата.

Мислете за това като защитен слой върху повърхността на кожата, който запечатва влагата и поддържа кожата хидратирана за по-дълги периоди от време.

Успокоява

Ако се борите с изключително суха кожа, което в крайна сметка неоминуемо ще доведе до раздразнения, глицеринът може да ви помогне да ги успокоите.

Способността му да привлича естествено вода води до задържане на влага, а когато кожата ви задържа влага, това автоматично намалява раздразнителността!

Глицеринът не само действа върху сухата кожа, но и действа блестящо върху мазната кожа.

Въпреки че мазната кожа не се нуждае от допълнително овлажняване, тя се нуждае от вода, за да остане хидратирана, а глицеринът я осигурява ефективно.

Борба с акне

Глицеринът е снабден с антибактериални свойства, които са перфектни за борбата с акне и пъпки. Точно затова, редовната употреба на продукти съдържащи глицерин ефективно ще намалят появата на акне по кожата ви.

Предпазва клетките на кожата

Липсата на глицерол в кожата ви кара клетките на кожата да се развиват по-бързо бързо. Когато използвате продукти, които имат глицерин като съставка, той кара клетките да се развиват нормално.

Той също така може да се използва и като ефективно средство за лечение на псориазис - кожно заболяване, при което кожните клетки умират твърде бързо, което води до обрив и люспеста кожа.
 


 

Коментари към " Предимствата от използването на продукти за грижа за кожата, базирани на глицерин":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg