ПРЕДИ и СЕГА - Прическите на XX век (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Женската красотата от миналия век определено е силно вдъхновение за много от нас. Непреходната елегантност на отминалите години винаги ще оставя своя силен отпечатък и върху съвременните тенденции. XX век е дал толкова много на модата и красотата, че дори и до днес жените пресъздават някогашните прически. Вижте първата част от поредицата ни ПРЕДИ и СЕГА – а именно промените в женските прически от 1900 до 2000 година.

 

През 1900 година на почит са били дългите вълнисти коси. Дамите често са ги прибирали в големи и обемисти кокове, които са се показвали изпод красиви шапки, подчертаващи женствеността.

През 1910 година жените все още са предпочитали дългите коси, но често са ги прибирали в ниски кокове, които били изящно оформени в три преливащи секции.

През 1920 година се появява нова мания – късата коса. По-момчешката прически отначало не била добре приемана, но по-късно всички полудели по прецизно оформените вълни на късата коса.

През 1930 година модата в прическите се пренесла във Викторианската епоха. Косите са се разделяли на път през средата, като кичурите пред лицето са били вдигнати. Към тази визия дамите започнали да добавят и шалове.

През 1940 година бил разцветът на Златния Холивуд. Невероятният стил на Вероника Лейк, Рита Хейуърт и Мерелин Монро доказали твърдението, че модата е преходна, но стилът е вечен. Всяка дама прекарвала часове във фризьорския салон, за да се сдобие с красива къдрава коса.

През 1950 година светът се е въртял около магнетичността на pin-up момичетата. Уникалният им стил прераснал в една от най-запомнящите се ери на красотата. През 50-те всички са се захласвали и по красотата на Одри Хепбърн, а както се досещате, всяка нейна прическа се превръщала в еталон на добрата фризура.

 

Вижте още:

7 готини прически с молив (видео)

3 идеи за прически, ако сте с Омбре (видео)


 

Коментари към "ПРЕДИ и СЕГА - Прическите на XX век (част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg