Преди шофиране трябва да се пие вода

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Британско изследване установява, че при неутолена жажда се правят също толкова грешки по пътя, колкото и в нетрезво състояние.

Ползите се проявяват в това шофьорът да не е дехидратиран, за да не е опасен за участниците в движението.

Като използвали симулатор, в рамките на два дни експертите провели тестове сред 350 шофьори, представители на мъжкия пол.

В първия ден доброволците трябвало да изпият две чаши вода, преди да седнат зад волана. При това били отчетени 47 пътни инцидента.

На втория ден шофьорите не приемали вода, като било отчетено, че броят на катастрофите скача с над 100%, били регистрирани общо 101 злополуки.

Оказало се, че заради дехидратацията последвали – нерегламентирано завиване, „поднасяне“ на автомобила по платното, навлизане в банкета, забавени реакции за спиране.

Констатира се, че шофьорите трябва да обръщат внимание на достатъчно количество воден прием.

Шофьорите да обръщат сериозно внимание дали са пили достатъчно вода, преди да седнат зад волана, особено през летните месеци, предупреждават от спонсориращия проучването Европейски институт по хидратация.

Установено е, че даже леката дехидратация може да причини главоболие, умора и сънливост, които е добре да се предотвратяват.
 

Вижте още:

Домашен сироп топи мазнините

Важни причини да пием достатъчно вода


 

Коментари към "Преди шофиране трябва да се пие вода":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg