Предсказанията на индианците, които стреснаха света

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

ЧЕРОКИ

Пророците на племето чероки са предсказали първите две световни войни. Самите чероки понякога се наричат ани-китува или китуваги. Събитията, известни сред бледоликите като световни войни, за тях са Първото и Второто разтърстване на Земята.

Очаква се и Трето разтърсване, а според пророчествата им то ще бъде предшествано от следните знамения. Бледоликите ще строят къщи и ще ги пращат на небето. Счита се, че са имали предвид совалките и космическите станции. И когато хората почнат да се качват редовно до тези небесни къщи, това ще е знакът, че Великият дух скоро ще сграбчи земята, но този път не с една, а с двете си ръце. Така Великият дух ще разтърси Земята за трети път. А онези, които пускат урните с праховете, ще им се върне същото.

И по това време земята ще е покрита от такива селища, с високи сгради и толкова обширни, че когато човек ходи сред тях, няма да вижда нищо извън тях. Селищата ще са от камък, цели прерии от камък. А във всеки от тези градове ще има и от местните китуваги, но те ще бродят като празни черупки сред прериите от камък. Празни черупки, които ще са като заспали, тоест ще са забравили своето старо учение.

А когато бледоликите пратят своя орел на луната, някои от китувагите ще се събудят и ще избягат от прериите, за да се върнат към стария си начин на живот. Ще се преродят и ще се готвят за идните дни. Но мнозина няма да направят така.

Пророците казват, че ще дойдат времена, когато сутрин слънцето ще изгрее над селищата от камък, но когато залязва, от поселенията на бледоликите ще е останал само дим на земята. И хората ще чезнат сред пушеците, включително и от местните китуваги, понеже не са се събудили и не са напуснали прериите от камък.

Така щяло да почне Третото разтърсване на Земята. То ще е много силно, но пророците са убедени, че местните катуваги ще преживеят кошмара. И така червената раса ще се обедини с оцелелите от другите три раси от краищата на света, като четирите цвята ще споделят мъдростта си в новия ден. И ще бъде мир на земята.

ЧИПЕУА

Мъдреците на племето чипеуа пророкуват за природни бедствия:

- опустошителни разрушения в Калифорния
- земетресения на необичайни места от Острова на костенурката (Северна Америка)
- планините ще станат неустойчиви
- невиждани наводнения
- все по-честа поява на урагани с повишена разрушителна сила
- пожари, които се разпростират на обширни територии
- невиждано земетресение в разлома Нов Мадрид (обхващащ Мисури, Кентъки, Тенеси и Арканзас)
- въздухът ще придобие зеленикав цвят
- замърсяването на природата ще нараства

И за други бедствия:

- по-чести самолетни катастрофи
- инциденти с плавателни съдове
- трагедии в увеселителни паркове
- зачестяващи битови трагедии от всякакво естество

И за епохата на Любовта:

- пълно равенство между хората
- отказ от месна храна
- преустановяване на природните бедствия
- магнитното поле на Земята ще се ползва като безвреден източник на енергия
- повдигане на индианските народи, след като всички споделят общ, природосъобразен начин на живот.

ХОПИ

Хората от племето хопи разказват, че когато настанал всемирният потоп, сключили договор с Пахана, пратеника на Великия дух. Той ги отвел на сигурно място на Острова на костенурката (Северна Америка), където да живеят, а те му обещали, че ще пазят древното учение до неговото завръщане. Пахана, когото хопите наричат и Белия брат, ги предупредил, че след много години ще дойдат хора, които ще приличат на него, но няма да донесат любов и мъдрост, а своята поквара.

И когато бледоликите дойдат, ще отнемат земята на хопите и ще ги подмамят да живеят като злодеи. Макар да се задавали тежки времена, хопите трябвало да пазят ревностно своето учение и да се пазят от насилието. Ако съумеели да спазят своето обещание, Великия дух щял да бъде пробуден и на тяхната земя.

Тъй като бледоликите щeли да приличат на Белия брат, той им казал, че ще го познаят, защото ще носи бели дрехи с червено наметало и ще дойде с двама съюзници. Преди това обаче, злите сили ще върлуват и много народ ще се изгуби при Третото разтърсване на земята. Хопите ще оцелеят, ако повечето от тях останат верни на древната мъдрост. А когато дойде новият век, истинският Бял брат ще разкрие на човечеството своя велик план, по който хората ще се учат на вечния живот. Земята отново ще е красива и изобилстваща от живот и храна. И тези, които оцелеят, ще си поделят всичко поравно. Отделните цветове (на човешките раси) ще имат общ език.

Според пророчествата на хопите Третото разтърсване ще дойде от народите, които първи получили Светлината (тоест от източните народи). И когато войната дойде в Америка, държавата на бледоликите ще бъде унищожена чрез “урни с прах”, които ще падат на земята и ще карат реките да кипят. От тия урни тревата няма да расте в продължение на години, а сред хората ще се явяват нови болести. Никой нямало да може да ги излекува.

За предвестник на Третото разтърсване се счита появата на звездата, която хопите наричат Кашина – тя ще свети на небето в синьо. И тогава Острова на костенурката можело да се “преобърне два или три пъти”, океаните “да си подадат ръка” и да се “срещнат с небето”. Хопите наричат това бедствие Кояанискатси, което се превежда като “свят извън хармония” или “живот, който зове за нов път”.

Умиращият водач на хопите – мъдрецът Бялото перо – казва преди смъртта си: “Моят народ очаква Пахана, Белия брат от звездите, който ни напусна. Чакат го и братята ни (от другите племена) по тая земя. Той няма да е като белите мъже, които днес виждаме. Преди много години бяхме предупредени за тяхната жестокост и алчност. Ние чакаме Пахана. Защото той ще донесе символите и липсващото парче от плочата, дето я пазят най-големите ни мъдреци. По него (липсващия къс) ще познаем истинския Бял брат. Четвъртият свят ще свърши много скоро и Петият свят ще започне. Това го знаят всички мъдреци. Предупредителните знаци се явяват от много години, а остават съвсем малко.”

Мъдрецът Бялото перо ги изброява:

“Това е Първият знак: Казаха ни, че ще дойдат хората с бяла кожа, дето ще приличат на Пахана, но няма да живеят като Пахана, а ще вземат земята ни за тяхна. Знаехме, че ще убиват враговете си с гръм.”

“Това е Вторият знак: По нашите земи ще се движат въртящи се колелета, от които ще се носят звуци. Когато е бил млад, моят баща е видял сбъдването на това пророчество. Бледоликите са возели семействата си в каруци през прериите.”

“Това е Третият знак: Странно същество като бизон, но с много дълги рога ще покрие земята на големи стада. Аз, Бялото перо, лично съм виждал говедата на бледоликите.”

“Това е Четвъртият знак: По земята ще пълзят змии от желязо.” (Не дава пояснения, но няма и нужда. Явно има предвид влаковете или железопътните релси.)

“Това е Петият знак: Земята нашир и надлъж ще е прекосявана от мрежи като на паяците.” (Не дава обяснения. Мнозина тълкуват това като появата на интернет, но по-скоро става дума за кабелите на електроснабдителните мрежи.)

“Това е Шестият знак: Лицето на земята ще е прорязано от реки от камък, които на слънце ще рисуват картини.” (Пътищата, над които в горещо време се образува мараня и ефекти като при миражите.)

“Това е Седмият знак: Ще чувате за морета, които стават черни, а много живинки измират от това.” (Обичайното тълкувание на това пророчество е свързано с авариите на петролните танкери.)

“Това е Осмият знак: Ще видите младежи, които ще носят косите си дълги, също като на моя народ, и ще идват да общуват с нашите племена, да се учат от нашата мъдрост.” (Мнозина виждат тук движението на хипитата.)

“А това е Деветият и последен знак: Ще чуете за планина в небесата, която ще падне на земята със силен тътен. Ще се яви като синя звезда. Много скоро след това обредите на моите хора ще секнат. Това е знакът, че голямото унищожение наближава. Светът ще се клати насам и натам. Бледоликите ще се бият с хора от другите острови (континенти), с тия, дето имат първата искра на мъдростта. Ще се издигат множество стълбове от пушек и огън, каквито съм виждал бледоликите да правят недалеч оттук в пустинята. Само че тия, дето предстои да се издигнат, ще донесат болести и небивал мор. Много от хората ми, които разбират пророчествата, ще се спасят. Ония, които останат да живеят в земите на моя народ, също ще оцелеят. След това ще има много да се строи наново. И скоро след това, много скоро Пахана ще се върне. Той ще води със себе си изгрева на Петия свят. Той ще посее семената на разума в сърцата на хората. Още сега някои семена биват посявани и те ще изгладят пътя към началото на Петия свят. Но Бялото перо няма да е жив да го види. Стар съм и умирам. Вие, ако така е определено, ще го видите. Скоро, много скоро…”

В последния знак някои тълкуватели са склонни да виждат падането на орбиталната станция “МИР” във водите на Тихия океан. Това стана през 2001 година, като някои свидетели разказват, че са видeли сини пламъци при изгарянето на останките в атмосферата. Това обаче не е задоволително обяснение, защото събитието не беше от огромно значение в световен мащаб. Хопите понякога наричат Сириус с името “синята звезда Кашина”. Разбира се, тук трябва да се направи уточнението, че те уподобяват Сириус на небесното тяло от своите пророчества, а не че Сириус ще е тялото, което ще предизвика катаклизмите по земята. Най-вероятно Кашина ще е метеорит, който тепърва ще се появи и за който тепърва ще се говори. Това се подразбира от по-детайлните пророчества на други народи.

Колкото до Пахана, при хопите винаги е имало съмнения, че вече може да се е върнал. Тъй като се вярва, че Белият брат ще се върне от изток, мъдреците от това древно американско племе са подлагали на изпити всеки испано- или англоговорящ, за когото са имали подозрения. В изпитите са търсели сходства в духовните вярвания и подпитвали за липсващото парче от каменната плоча. Всички се провалили, независимо дали проверяваният е бил католик, баптист, или от мормоните. Мъдреците на хопите винаги си тръгвали разочаровани.

ЛАКОТА

Индианците от племето лакота споделят вярванията на братята си от другите северноамерикански племена. Техните пророци описват с подробности някои от предстоящите събития. Един от мъдреците, цитиран от писателя Матю Кинг, казва:

”Предричам, че събитията ще стигнат дотам, че Бог ще направи преврат на земята. Той е много ядосан. И това е най-вече заради жестокостта на белия човек. Ще има много плач и ридания. Не ми се сърдете, но ще стане. Няма начин да избягате от определеното. Бог ще премахне лудостта от земята. Можете да видите предупредителните знаци. Ще има земетресения. Половината от Калифорния и половината от Вашингтон и Орегон ще отидат под водата. Същото ще е на изток и на юг. Ще има изригвания на вулкани, земни трусове и урагани.”
 


 

Коментари към "Предсказанията на индианците, които стреснаха света ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg