Признаците, че не ставаш за връзка!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Чудите ли се защо връзката ви не върви? Може би сте си мислили, че го обичате или сте го обичали, но това се е променило с времето? Ако имате такива съмнения, може би проблемът е, че партньорът ви не е толкова добър колкото сте си мислили!

Много хора не си дават сметка, когато вършат нещо нередно и не разбират какво се е объркало, за да тръгнат взаимоотношенията им на обратно. Ако сте в такава връзка, важно е да погледнете първо себе си, преди да вините другия. В една връзка никога не е виновен само единият!

 

Не изслушвате

Вие сте човек, който обича да говори и то много. Изслушване и слушане, са две много различни неща. Ако изслушвате партньора си, без да обръщате внимание на темата след това, все едно нищо не е казал, това определено е признак за лоша комуникация в отношенията ви. Да слушаш се изискват много усилия и концентрация, особено ако другият има проблем с общуването.

 

Мълчите

Колкото е важно слушането, толкова е важно и говоренето, може би дори по-важно. Партньорът, който никога не говори, не изразява мнението си по даден въпрос, може да бъде добър слушател, но не и добър събеседник. Ако не можете да говорите и споделяте открито за чувствата си, значи никога няма да разберете как се чувства другият. Важно е човек да говори и да изразява своите чувства и гледни точки, ако това не стане, връзката ви просто е обречена на провал.

 

Нямате време

Ако сте работохолик, тогава шансовете ви за стабилна връзка, са много по-малки. Хората оправдават отсъствието си в името на това, че го правят за семейството. Но най-доброто нещо, което можете да дадете на семейството си, не са пари, а време. Намерете повече време за близките си, защото те имат нужда от вас, не зад бюрото в офиса, а вкъщи на приятна семейна вечеря с тях.

 

Опитвате се да контролирате

Най-лошото нещо в една връзка е да няма равнопоставеност в отношенията. Когато единият се опитва всячески да доминира и да контролира всяка ситуация, това определено говори, лошо не само за самия човек, а и за цялата връзка. Най-доброто, което можете да направите, е да дадете на партньора си е независимост.

 

Прекалявате с ласкателствата

Обратно на контролиращия манипулативен тип е постоянният ласкател. Има хора, които са просто покорни и се опитват да угодят на всяка прищявка на партньора си, в името на мира и разбирателството. Това може да помогне само, за да надуете егото на партньора си, но ефектът ще е временен, защото това определено не е рецепта за успешна връзка. Двамата партньори трябва да бъдат както независими, така и взаимно зависими, в деликатен баланс.

 

Не можете да си контролирате гнева

Ако сте от онези хора, които се сърдят за най-малкото нещо, вие определено сте лош партньор, колкото и други добри качества да имате. Истината е, че има много битки в една връзка и ако не можете да контролирате гнева си, на половинката ви, ще й е много трудно да ви обича вечно. Отличителен белег на един добър и уравновесен партньор е да запази спокойствие по-време на една евентуална кавга, и винаги да съумява да уважа мнението на другия.


 

Коментари към "Признаците, че не ставаш за връзка!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg